Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kudüs'te heyecan veren kazı

Kudüs'te heyecan veren kazı

Kudüs'te heyecan veren kazı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2163 Beğen : 0

Bölgedeki arkeolojik kazıları yürüten İsrail Eski Eserler Yönetimi adlı kuruluşun Direktörü Eli Şukron, üzerinde Beytüllahim ibaresi taşıyan mührün şimdiye kadar bölgede bulunan en eski arkeolojik kalıntı olduğunu söyledi.

KUTSAL TAPINAKTA BULUNDU

Şukron, 1,5 santimetre çapındaki mührün, Kral Süleyman tarafından M.Ö. 957 yılında inşa ettirilen Birinci Kutsal Tapınak'taki eski İbrani yazısını taşıdığını ve büyük bir ihtimalle taşımacılık vergisini damgalamak amacıyla kullanıldığını belirtti.

Bulla adı verilen kilden mührün üzerinde Hazreti İsa'nın doğduğu yer olan Beytüllahim'in adının bulunduğunu anlatan Şukron, ilk kez tarihin bu döneminden kalma bir arkeolojik kalıntının üzerinde Beytüllahim kentinin adına rastlandığına dikkati çekti.

Şukron, mührün bulunduğu yerin yakınında yapılan kazılarda da yine aynı döneme ait çanak ve çömleklerin ortaya çıkarıldığını kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler