Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kuran'a El Basarak Yemin Teklifi

Kuran'a El Basarak Yemin Teklifi

Kuran'a El Basarak Yemin Teklifi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2154 Beğen : 0

MHP, yeni anayasa teklifinde yasama bölümüne ilişkin önerisini sundu. Öneride vekillerin 'kutsal kitap'a el basarak, "Demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti huzurunda, bütün mukaddesatım, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" şeklinde and içmesini teklif edildi. Ancak MHP'nin bu önerisi komisyonda destek görmedi.

AK PARTİ'DEN İTİRAZ: "HIRİSTİYAN GELENEĞİ"
MHP önerisinin Hristiyan geleneği olduğunu ileri süren AK Partili üyeler, "Kutsal kitaba el basarak yemin etmek Hıristiyan geleneği. Bizde böyle bir gelenek yok. Sadece 1928 Anayasası'na kadar 'Vallahi' denmiş. Ama kutsal kitaba yemin olmamış. Kaldı ki inançsız insanlar neye el basarak yemin edecek" diyerek, teklife karşı çıktı.

MHP'nin teklifinde parlamenter demokrasinin devamı istenirken, başkanlık, yarı başkanlık, partili cumhurbaşkanlığı gibi tüm sistemlere kapı kapatıldı. Teröre bulaşan milletvekilinin dokunulmazlık kapsamı dışında tutulması da istendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler