Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kürtlerle çatışma Azaz'a sıçradı

Kürtlerle çatışma Azaz'a sıçradı

Kürtlerle çatışma Azaz'a sıçradı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2604 Beğen : 0

Cuma günü Halep’in Eşrefiye Mahallesi’nde Kürtlerin ‘Halk Koruma Birlikleri ile ÖSO’ya bağlı Selahaddin Eyyubi Birliği arasında çıkan ve 29 kişinin öldüğü çatışmalar bu kez Azaz’a sıçradı. Azaz’a bağlı Yazi Bah Köyü’nde son 48 saatte yaşanan çatışmalarda 4 Arap ve 1 Kürt öldü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SİHG) de Hayan köyünde muhaliflerin bir Kürt’ü işkenceyle öldürdüğünü bildirdi. İki taraf arasındaki rehine krizini çözmek için yapılan görüşmelerden de henüz sonuç çıkmadı. Kürtlerin Eşrefiye’de 20 kadar ÖSO üyesini, ÖSO da Afrin-Halep yolunda 300 civarında Kürt’ü rehine almıştı. Şam’daki 112 bin Filistinli mültecinin kaldığı Yermuk’ta da çatışma çıktı. SİHG’ye göre muhalifler ile ordu arasında çıkan çatışmalar Yarmuk’a sıçradı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlığı’nın askerlerin safında yer almasıyla çatışma büyüdü. Halep, İdlib, Dera ve Humus’ta da operasyonlar düzenlendi.

Generale suikast

Muhalifler dün Şam’ın Rükneddin semtinde Tümgeneral Abdullah el Halidi’ye suikast düzenledi. Aracından indiği sırada saldırıya uğrayan Halidi olay yerinde öldü.

Suriye ile diyalog olmayacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Suriye rejimiyle diyalog olasılığını reddetti. Kosta Rikalı mevkidaşı Enrique Castillo ile görüşen Davutoğlu, “Öncelikle rejim kendi halkıyla barışma iradesini göstermeli. Aksi halde müzakerelerden netice alınması mümkün değil. Rusya ile istişaremiz de sürüyor. Ortak adımlar konusunda her türlü fikre açığız” dedi. Suriye’nin Dostları’nın aralıkta Fas ’ta toplanacağını belirten Davutoğlu, gazeteci Cüneyt Ünal ve Beşar Fehmi’nin bırakılması için de her şeyi yaptıklarını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler