Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Libya lideri Arap ülkelerini suçladı

Libya lideri Arap ülkelerini suçladı

Libya lideri Arap ülkelerini suçladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2533 Beğen : 0

Libya Lideri Mustafa Abdulcelil, son günlerde gündeme gelen Libya'da bazı aşiretlerin özerkliğini ilan etmesi ile ilgili olarak Arap ülkelerini suçladı.

Bazı Arap ülkelerinin Kaddafi dönemi destekçilerini finanse ettiklerini öne süren Abdulcelil, ülkesinin birliğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda böylesi planlara izin vermeyeceklerini söyledi.

Arap ülkelerinin bu girişimlerinin bir fitne olduğunu ifade eden Abdulcelil şunları ifadeleri kullandı:

"Bazı Arap ülkeleri ne yazık ki ülkemizdeki bazı ayrılıkçı grupları destekliyorlar. Bu, Libya ve Libyalılar için sonun başlangıcı olur. Libya, bir olduğu müddetçe var olabilecektir. Libya kralı 4 parça halinde olan Libya'yı bir bütün haline getirmişti. Bir bütün haline gelen Libya, bir bütün olarak kalacaktır. Şu an kullandığımız bayrak Libya'nın tek bayrağıdır. İç savaş sonrası Kaddafi'nin değiştirdiği bayrağımızı ve milli marşımızı geri kazandık. Kaddafi, öldüğünde bu ülkeye birçok problem bıraktı. UGK ve Libya hükümeti olarak Kaddafi'nin bıraktığı enkazı tekrar inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Bu savaşta birçok şehit ve yaralı verdik. Kaddafi güçleri Libya'yı iki parçaya bölmek için çok uğraştı, fakat başaramadı."

Abdulcelil, ısrarlı sorulara rağmen fitne çıkarmakla suçladığı Arap ülkelerinin isimlerini vermedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler