Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Masaj salonları fuhuş merkezi olmuş!

Masaj salonları fuhuş merkezi olmuş!

Masaj salonları fuhuş merkezi olmuş!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 6395 Beğen : 0
İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi 'masaj salonu' adı altında faaliyet gösteren baı işyerlerinde fuhuş yapıldığına ilişkin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte 121 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi. Sanıklar arasında 22 polis memuru da bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan tarafından hazırlanan ve İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 726 sayfalık iddianamede, söz konusu soruşturmanın, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki masaj salonlarında fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine başlatıldığı kaydedildi.
Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda söz konusu ilçelerde toplam 16 farklı masaj ve güzellik salonunda örgütlü bir biçimde fuhuş yaptırıldığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüpheli örgüt yöneticilerinin, Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ve Şişli Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurları ile zabıta memurlarına maddi menfaat sağlayarak, salonlara yönelik yapılacak denetim ve uygulamalara ilişkin önceden bilgi aldıkları ve gerçeğe aykırı tutanak tutulmasını sağladıkları aktarıldı.
POLİS BASKINLARI İÇİN ÖZEL İHBAR

Şüpheli örgüt yöneticilerinin, Şişli Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü'nde görevli memur ve çalışanlara maddi menfaat sağlayarak, iş yeri açma-kapama ruhsatı, denetimler ve idari cezalar konusunda yardım aldıkları anlatılan iddianamede, 16 farklı masaj salonunda fuhuş yaptırıldığı, salonlara yönelik yapılması planlanan polis ve zabıta baskınları öncesinde birbirleriyle haberleşerek irtibatlı oldukları anlaşılmışsa da, söz konusu masaj salonlarının farklı örgüt liderleri veya yöneticileri tarafından yönetildiği ve yönetim aşamasının farklılıklar arz ettiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
İddianamede, 3 aşamalı eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilirken, şüpheli Hakan Ato'nun elebaşısı olduğu örgütün Şişli'de bulunan masaj salonlarında fuhuş yaptırdığı öne sürüldü.
Şüpheli Hakan Ato'nun masaj salonuna uygulama için gelen polis memurlarının fotoğraflarını arşivleyip, gözcülük yapan şüpheli örgüt üyelerine dağıtarak, olası uygulamalara karşı tedbirli olmalarını sağladığı anlatılan iddianamede, örgüt üyesi şüphelilerin söz konusu salonlardaki kamera kayıtlarını olası bir uygulamada bulunmaması için sildikleri veya gerekli gördükleri görüntüleri arşivledikleri belirtildi.
"ÖRGÜT ŞİFRELİ HABERLEŞİYOR"
Söz konusu salonlara fuhuş için gelen müşterilerin, polis olup olmadıklarının anlaşılması için önce saunaya sokulduğu, çıkardıkları elbiseleri ile cüzdanlarının kontrol edildiği anlatılan iddianamede, örgüt üyelerinin fuhuş eylemleriyle ilgili olarak kendi aralarında şifreli konuştukları ifade edildi.
İddianamede ayrıca şüpheli Hakan Ato'nun, yaptığı telefon görüşmelerinden, salonlarında yaşadığı ruhsat sıkıntılarını, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu'nun zaaflarını kullanarak çözdüğünün, diğer salon sahiplerinin de ruhsat problemlerini çözmek amacıyla Kahyaoğlu'na rüşvet verdiğinin tespit edildiği öne sürüldü.
"BAŞKAN YARDIMCISI İÇİN 21 YIL HAPİS CEZASI"
Soruşturmada ele geçirilen suça konu malzemeler, teknik ve fiziki takip tutanakları ile telefon görüşmelerine de yer verilen iddianamede, örgüt yöneticisi olarak belirtilen şüphelilerden Hakan Ato, Nazife Ülger, İsmail Avşar, Hülya Alan ve Göksel Barlas hakkında ''örgüt kurmak''tan 2 ile 6, ''rüşvet almak''tan 4 ile 12, ''fuhşa aracılık etmek''ten 3 ile 6 yıl olmak üzere toplam 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede, şüpheli Tayfun Kahyaoğlu'nun ''suç örgütüne yardım etmek''ten 1 ile 3 yıl ve birçok kez ''rüşvet almak'' suçundan da 6 ile 18 yıl olmak üzere toplam 7 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Örgüt yöneticisi olduğu belirtilen 36 şüphelinin de yine aynı suçlardan 9 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, aralarında bir doktor, 22 polis ve 6 zabıta memurunun da bulunduğu 79 şüpheli hakkında da 1 ile 28 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler