Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Meclis kürsüsünde 'çay'lı eylem

Meclis kürsüsünde 'çay'lı eylem

Meclis kürsüsünde 'çay'lı eylem
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2444 Beğen : 0

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, çay üreticilerinin sorunlarını anlattığı konuşmasının sonunda TBMM Genel Kurulu kürsüsüne çay yaprakları döktü.

TBMM Genel Kurulu’nda uluslararası bir anlaşmanın görüşmeleri sırasında söz alan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Karadeniz’deki çay üreticilerinin sorunlarına değindi. Trabzon ve Artvin’deki bazı çay fabrikalarının tam kapasite üretime başlamadığını, bu nedenle ÇAYKUR tarafından çay alımı yapılmadığını belirten Bayraktutan, çay üreticilerinin yaş çay yaprağını cadde ve sokaklara döktüğünü söyledi.

'ANCAK BÖYLE ANLATABİLDİM'
Bayraktutan, konuşmasının sonunda bir poşet yaş çay yaprağını Genel Kurul kürsüsüne döktü. Bayraktutan, “Bugün çay üreticileri çayı alıyor ve böyle döküyorlar. Bu ciddi bir sorun. Bunu size ancak böyle anlatabilirdim” dedi.

'ÇAYIMIZA SAYGISIZLIK YAPTI'
Bayraktutan’ın eyleminin ardından oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi. Verilen arada, Bayraktutan’ın döktüğü çaylar kavaslar tarafından temizlendi. AKP Rize milletvekili Hasan Karal ise, “‘Uğur Bey çayımıza saygısızlık yapmıştır. Bu saygısızlığı aynen kendisine iade ediyorum. Çayda sıkıntı olabilir ama ÇAYKUR İle ilgili hiçbir sıkıntı bugüne kadar gündeme gelmemiştir. Çayı burada yere dökme cüretini kimse gösteremez. Bunu bölge evladı olarak kabul etmemiz mümkün değil” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler