Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Memurun haklı grevi hayatı felç etti

Memurun haklı grevi hayatı felç etti

Memurun haklı grevi hayatı felç etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2450 Beğen : 0

KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN hükümetin önerdiği zam oranına tepki olarak ortaklaşa 1 günlük grev başlattı. Memurun zam grevi hayatı durdurdu.

Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir ve birçok ilde trenler hareket etmedi. Vatandaşlar ellerinde biletler tren garlarında rehin kaldı.

Hastanelerde de grev başladı. Acil servisler dışında hastanelerde doktorlar iş bıraktı.

Greve eğitimcilerde katıldı. Öğretmenler dersbaşı yapmayınca okullarına giden çocuklar öğretmenlerini bulmadı.

TCDD TRENLER ÇALIŞACAK DEDİ AMA..

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), bazı internet sitelerinde yer alan 23 Mayıs Çarşamba günü trenlerin çalışmayacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TCDD Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, ''Bazı internet sitelerinde yer alan 23 Mayıs Çarşamba günü trenlerin çalışmayacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Trenler tarifelerinde belirtilen saatlerde çalışacaktır'' ifadelerine yer verildi.

Ancak Ankara'dan gelen bu açıklamaya güvenerek işlerine gitmek için sabah saatlerinde tren garlarına gelen vatandaşlar grevle karşılaştı. Kocaeli, Eskişehir, Malatya ve Balıkesir'de sendika trenleri hareket ettirmedi.

MALATYA'DA TRENLER DURDU

Malatya Gar binasının önünde bir araya gelen KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN sendikalarına üye bir grup ortak eylem yaparak, Malatya Gar binasına "Bu işyerinde grev var" pankartını asarak, 1 günlük eylemi başlattılar.

Eylemde konuşan TUS Malatya Şube Başkanı Yusuf Kayan, "Sefalet zammına teslim olmayacağız. 23 Mayıs'ta 1 gün hizmet üretmeyeceğiz. Hükümet grev kararımızı açıklamamız ardından 2012 yılının ilk dilimi için yüzde 3.5, ikinci dilimi için yüzde 4, 2012 yılı için ise zam oranının 3+3 olarak açıklamıştır. Yüzdelik zam tartışmalarının içine ikramiye, yemek hakkı, fazla çalışma ücreti, yol ve servis gibi bir çok sosyal hak ise hiç konuşulmamaktadır. Aynı hükümet bir yılda doğalgaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, mazota yüzde 24, benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yapmıştır. Bu da yetmezmiş gibi milletvekiline yüzde 45, bürokratlara yüzde 30 zam yapmıştır" dedi.

Eylemde TUS, UÇMS ve BTS Malatya Şubeleri ortaklaşa olarak TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'nde 1 günlüğüne grev başlattılar.

Eylem, Malatya Gar binası girişine, "Bu işyerinde grev var" pankartının asılaması ile sona erdi.

500 BİN ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPMADI

Hükümet kanadına göre, Memur-Sen'in 2012 için istediği yüzde 16'lık talep, 25 milyarlık maliyet getiriyor. Bu hükümetin bir yıllık ulaştırma, haberleşme, eğitim ve tarım yatırımlarından fazla.

Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan'ı örnek göstererek, "Bu son teklifimiz" sözü üzerine memurlar umutlarını yitirdi ve grev kararı aldı.

KESK ve Kamu-Sen bugün tüm iş kollarında grev yapıyor. 4 eğitim sendikası ilk kez aynı anda iş bırakıyor. 500 bin öğretmen derse girmeyecek. Sağlıkçılar da eylem yapacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler