Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Meyhane tweti Meclis'i karıştırdı

Meyhane tweti Meclis'i karıştırdı

Meyhane tweti Meclis'i karıştırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2456 Beğen : 0

Meclis gündemine gelen 4+4+4 eğitim sistemi, görüşmelerin başlaması ile tansiyonunda yükselmesine neden oldu.

CHP, bugün Tandoğan Meydanı'nda yaptığı Grup toplantısı ile tepksiini ortaya koydu. Mitingden sonra Meclis'teki görüşmelere katılan CHP'liler yeni eğitim sitemine karşı tüm eleştirilerini ardına kadar söyleyeceklerini belirtti. Zaman zaman gerilen Meclis ortamı verilen aralar ile sakinleştirildi.

CHP'LİLERİ ÇILDIRTAN TWET

Ancak AK Parti'li Şamil Tayyar'ın Twitter hesabı üzerinden attığı bir mesaj Meclis'i karıştırmaya yetti. Tayyar, Twitter'da "4+4+4 okulları değil meyhaneleri vurdu. CHPli vekiller tam kadro mecliste" mesajı CHP'lileri çılgına çevirdi.CHP'liler Tayyar'dan özür dilemesini istedi. Tayyar'ın özür dilemesi üzerine CHP'liler Meclis'i adeta birbirine kattı. CHP'li vekiller masaları yumruklayarak Tayyar'ı protesto etti.

Meclis'teki oturuma bir kez daha ara verildi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'a “Dört artı dört okulları değil meyhaneyi vurdu. CHP vekiller tam kadro Meclis'te” yazdığını aktaran İnce, “Bu yazıdan dolayı Şamil Tayyar, CHP grubundan özür dilesin” dedi. Bu sırada CHP'liler masalara vurarak Tayyar'ı protesto etti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Genel Kurul'da Twitter'dan değil kürsüden yapılan görüşlere cevap verilir” diye konuştu. CHP'lilerin protestolarını sürdürmeleri üzerine Yakut, “Sayın Tayyar böyle bir yazı yazdıysa gelip açıklama yapsın” dedi.

BU YAZILARI KINIYORUM

Verilen beş dakika aranın ardından usul tartışması üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Bu yazılanı kınıyorum” dedi. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da Şamil Tayyar'ın yine Twitter üzerinden özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Hiç kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Biraz önce sayın İnce'nin ifade ettiği ve kendi tüzel kişiliklerini hedef alan bu hakaretleri kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kim olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi ortamda olursa olsun, Twitter ya da başka ortamda bu tür hakaretleri kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi. Şamil Tayyar yaşananlar üzerine kuliste gazetecilere konuştu.Tayyar "Daha öncede meyhane konusunda tweet atmış ancak böyle bir tepki almamıştım. İtirazları varsa Twitter üzerinden yanıt versinler. Neden mecisin çalışmasına engel oluyorlar. 4+4+4 hatırına sessiz kalacağım" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler