Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'MHP kasetleri' ABD'ye takıldı

'MHP kasetleri' ABD'ye takıldı

'MHP kasetleri' ABD'ye takıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3151 Beğen : 0

Savcılık, kasetleri yayınlayan internet sitesiyle ilgili ABD’ye 7 soru göndermişti. 8 ay sonra savcılığa gönderilen yazıda ABD’liler “Bilgiler yetersiz, detaylı bilgi gönderin” dedi.

MHP’de geçtiğimiz yıl deprem etkisi yaratan ve 9 MHP’li yönetici ile milletvekilinin istifasıyla sonuçlanan kaset skandalı soruşturmasında savcılığın ABD’ye gönderdiği sorulara “bilgi yetersiz” yanıtı geldi.

Skandalla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada kasetleri yayınlayan internet sitesinin Amerika üzerinden yayın yaptığı öğrenildi. Özel Yetkili Savcı Adnan Çimen internet sitesine görüntüleri kimin yüklediğini ve sitenin kimler tarafından finanse edildiğini belirlemek için harekete geçti. Savcı Çimen, Adalet Bakanlığı kanalıyla Amerikan adli makamları ile temasa geçti. Amerikan adli makamlarına soruşturmanın ilerlemesini sağlayacak 7 soru gönderildi. Bu soruların cevapları ile internet sitesine görüntüleri kimin yüklediği ve internet sitesini kimin finanse edildiği belirlenecek ve yasadışı yapılanma bu şekilde deşifre edilecekti. Ancak cevap bir türlü gelmedi. Bu süreçte Savcı Çimen’in görev yeri değişti, yerine Durmuş Yiğit getirildi. Aradan geçen yaklaşık 8 ayın ardından geçtiğimiz gün ABD’den yazı geldi. Gelen yazıda savcılığın gönderdiği bilgilerin yetersiz olduğu belirterek dosyaya ilişkin daha detaylı bilgiler istedi.

İşte cevapsız sorular

Savcı Adnın Çimen’in Amerikalı adli yetkililere sorduğu sorulardan bazıları şöyle,

- www.farklıulkuculuk.com isimli internet sitesi yayınlarını ABD’den mi yapıyor?

- Siyasilerin görüntülerinin yayınlandığı sitenin IP adresi ABD’nin hangi bölgesinden geliyor?

- www.farklıulkuculuk.com isimli sitenin alan ismi hangi tarihte alındı?

- www.farklıulkuculuk.com isimli site hangi şahıs ya da kurum adına satın alındı?

- Söz konusu internet sitelerinin içeriğini denetleyen kurum varsa kurum ile ilgili detaylı bilgi veriniz

- İbrahim Faruk Bayındır isimli şahıs tarafından www.farklıulkuculuk.com isimli sitenin alan adına herhangi bir para ödendi mi?

- İbrahim Faruk Bayındır adına herhangi bir ödeme yapıldıysa banka ekstreleri ve iletişim bilgilerini içeren resmi belgeyi ilgili kurumlar aracılığıyla tarafımıza gönderiniz



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler