Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhaliflerle Kürtlerin savaşı hız kesmiyor

Muhaliflerle Kürtlerin savaşı hız kesmiyor

Muhaliflerle Kürtlerin savaşı hız kesmiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2668 Beğen : 0

Suriye ’nin kuzeyinde Kürtler ve Araplar arasında süren çatışmalar dün tüm şiddetiyle devam etti. İddialara göre, Kürt gruplar için Kuzey Irak tarafından takviye birlikler kaydırılırken, muhalif gruplar ise Rasulayn’a iki tank getirdi.

Suriye’nin Haseki Kenti’ne bağlı Rasulayn ilçesinde Araplar ile Kürtler bir arada yaşıyor. Şanlıurfa Ceylanpınar ile komşu Rasulayn’da 8 Kasım’da Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı Suriye Ordusu arasında silahlı çatışmalar başladı. Bir hafta süren çatışmaların ardından ilçe tamamen muhaliflerin kontrolüne geçti. Ancak bir süre sonra çatışmaların yönü değişti. Suriye’de PYD’nin silahlı kanadı YPG ile bazı Özgür Suriye Grupları arasında çatışmalar başladı. PYD’nin önemli isimlerinden Halk Miclisi Başkanı Abid Helil, bu çatışmalarda hayatını kaybetti.



TAKVİYE ASKERE KARŞI, TAKVİYE TANK
Kürtçe adı Serekani olan Rasulayn’da dün hareketli saatler yaşandı. YPG’ye bağlı takviye birlikler jiplerle ilçeye geldi. İddialara göre, öldürülen Abid Helil adına da YPG içinde bir tugay kuruldu. Muhaliflerse ilçeye iki tank getirdi. Bu tankların bir süre önce ilçede kontrolün sağlandığı Beşar Esad’a bağlı ordu birliğinin içinde yer aldığı tahmin ediliyor.

PYD temsilcileri, son ana kadar diyalogu sağlayama çalıştıklarını ancak kendilerini savunmak zorunda kaldıklarını belirterek, kendilerine saldıranların Özgür Suriye Ordusu’na bağlı belli gruplar olduğunu ve bunların da Türkiye üzerinden Suriye’ye geçiş yaptığını belirtiyor.

Bu arada Rasulayn’da devam eden çatışmalar sırasında bir roket mermisi de Ceylanpınar’da bir sokağa düştü. Ancak bu sırada sokakta kimse bulunmaması nedeniyle şans eseri yaralanan olmadı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler