Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Müslüman kanından bu hükümet sorumlu

Müslüman kanından bu hükümet sorumlu

Müslüman kanından bu hükümet sorumlu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2197 Beğen : 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerinin Hatay'daki kampa alınmamaları ve hükümetin açıklamaları üzerine konuştu.

CNN TÜRK'te soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''O kamplara niye girilemiyor? Kimlik tespiti ise kimlik tespitini yapsınlar. Bir milletvekili nasıl bir yere giremez, orası kurtarılmış bir yer mi? Oralarda siz yasa dışı işlem yapıyorsunuz, bunu kamuoyu bilsin istemiyorsunuz, onun için milletvekillerini bırakmıyorsunuz''dedi.

''Burada askerler kalıyor'' denildiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin kampta kimlik tespiti yapmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin söz konusu kampa Hataylıların ısrarı üzerine gittiğini, hangi kampta sivillerin, hangisinde askerlerin kaldığını bilemeyeceklerini söyledi. CHP Genel Başkanı, milletvekillerinin hangi gerekçeyle kampa alınmadıklarının açıklanması gerektiğini söyledi.

Milletvekillerinin kampa alınmaması için gerekçe yaratılmaya çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Eğer topraklarınızda silahlı adamlar eğitiyorsanız, El Kaide mensuplarını alıp orada yetiştiriyorsanız, eğitiyorsanız bunun hesabını bu iktidarın millete vermesi lazım. Suriye'de dökülen Müslüman kanından bu hükümet sorumludur, bunu tarih yazacaktır'' dedi.

''El Kaide'nin orada olduğuna dair belge var mı?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, bununla ilgili günlük gazetelerdeki haberlerin, röportajların okunmasının yeterli olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye konusunda halkı yanılttığını iddia etti.

''BAAS YANLISI MISINIZ?"
Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere silah temin etmediği yönündeki açıklamaların doğru olmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine önümüzdeki günlerde Hatay, Kilis ve Gaziantep'e giderek incelemelerde bulunacağını söyledi.

''Baas yanlısı mısınız?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca Esed'in elini sıkmadığını, ancak Başbakan'ın çoğu kez bir araya geldiğini, hatta birlikte bakanlar kurulunu topladığını, ''kardeşim'' dediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bize Baas'çı diyecek adamın alnını karışlarım, kimse kusura bakmasın'' dedi.

"KAMPIN FARKLI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ"
Hatay'daki kampa alınmayan CHP'lilerden Hurşit Güneş:

"AFAD'dan gerekli izin alındı ve istediğimiz herhangi bir mülteci kampına ziyaret edebileceğimiz söylendi.

İlginç olacak diye Apaydın Kampı'nı ziyaret etmek istedim. Bu Ankara'daki AFAD'a bildirdiğinde, AFAD Başkanı, bunun mümkün olmadığını, iznimizin de bulunmadığını söyledi. Ben de, iznimizde bütün mülteci kampları için izin verildiğini söyledim. Bir güvenlik sorunundan bahsetti. Kampın özel bir kamp olduğundan, bu kadar büyük bir heyetle girmemizin doğru olmadığını söyledi. Ben de mültecilerle görüşmek istemediğimi, ısrarla söyledim. 'Hangi kampa gidersem gideyim, mültecilerle temasta bulunmayacağım, doğrudan yetkililerden bilgi almak istiyorum ve çıkacağım' dedim. Olmayacağı söylendi.''

Mültecilerle görüşmeyeceğim, basın mensupları da girmeyecek dedim. O halde de kabul etmediler. Bir milletvekilinin o kampın ne halde olduğu hakkında, yetkililerden dahi bilgi alacak kadar imtina ediyorlar, saklıyorlar. Mesele burada. Karanlık olan nokta orası.

Bu kampta neler olduğu henüz aydınlatılmadı. Bu kampın farklı olduğunu Türk kamuoyu yeni öğrendi. Bizim bu girişimimiz sayesinde farklı bir mülteci kampının olduğu ortaya çıktı.

Diğerlerinden farklı olduğunu ikrar ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde bir milletvekili kendi ülkesinde bulunan bir sığınma kampını

göremez diye bir uluslararası hüküm yoktur. Sığınmacıların ne koşullarda olduğunu bir milletvekili girer ve konuşur. Bunu engelleyen uluslararası herhangi bir hüküm yok...

Biz orada generallerin olduğunu bilerek gitmedik ki, 'bu kampla ilgili bir takım iddialar var, gidelim bu kampı görelim' dedik... Bu kampın asli niteliği kamuoyunu aydınlatmış değil. Biz hala Apaydın kampının kapkaranlık bir kamp olduğunu düşünüyoruz.

Bizim herhangi bir can güvenliğini tehdit edecek bir konumumuz mu var? Ne ayıp bir şey. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir kampı ziyaret etmemiz ne bakımdan kötü niyetli olabilir ki. Bugünkü açıklamalar CHP'yi de kamuoyunu da aydınlatmış değildir...

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk defa bir komşusuna silah satmakla, yahut da bunun yolunu açmakla suçlanıyor."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler