Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Müslüman ve Türk olma şartı kalkıyor'

'Müslüman ve Türk olma şartı kalkıyor'

'Müslüman ve Türk olma şartı kalkıyor'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2120 Beğen : 0

Darüşşafaka Cemiyeti Genel Kurulu’ndan konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüzüğün 2’nci maddesindeki Türk ve İslam olma şartını, ’Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı’ olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını böylece genişletiyoruz. Bugünden itibaren, inşallah Darüşşafaka Eğitim Kurumları artık sadece babasını kaybetmiş vatan evlatlarına değil, babası veya annesinden her ikisini veya herhangi birini kaybetmiş çocuklarımıza da kapılarını açacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Darüşşafaka Cemiyeti’nin TİM Maslak Show Center’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, 1,5 asırlık süre içinde ve bugün yardımlarıyla, katkılarıyla, destekleriyle Darüşşafaka’yı ayakta tutmuş, büyütmüş tüm hayırseverlere teşekkür etti.


"NİTELİKTE BİR DEĞİŞİKLİK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"


Başbakan Erdoğan, Darüşşafaka Cemiyeti’nin tüzüğündeki değişikliği anlattı. Erdoğan, "Bugün, Darüşşafaka Cemiyeti’nin tüzüğünde gerçekten tarihi nitelikte bir değişiklik gerçekleştiriyoruz. Tüzükte yapacağımız değişiklikle, bugünden itibaren, inşallah Darüşşafaka Eğitim Kurumları artık sadece babasını kaybetmiş vatan evlatlarına değil; babası veya annesinden her ikisini veya herhangi birini kaybetmiş çocuklarımıza da kapılarını açacak" dedi.


"CEMİYETİN KAPSAMA ALANINI GENİŞLETİYORUZ"


Erdoğan, "Yine yapacağımız değişiklikle, tüzüğün 2’nci maddesindeki Türk ve İslam olma şartını, ’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını böylece genişletiyoruz. Ayrıca, yine 2’nci maddedeki değişiklikle Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın vizyon ve misyonunu da çağın gereklerine uygun bir düzeye yükseltiyoruz" diye konuştu. Tüzük değişikliğinin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan , "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, cemiyetin başkanı sıfatıyla, böyle tarihi nitelikte bir değişikliğe şahitlik ediyor olmaktan büyük gurur ve heyecan duyduğumu da burada ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.


"DİN VE ETNİK AYRIMA GİDİLMESİNE MÜSAADE EDEMEYİZ"


Devletin yardımlarından da bahseden Erdoğan, "Vatandaş arasında hiçbir ayrıma gitmiyoruz. Bizim için ölçü, ihtiyaç sahibi olmaktır" dedi. Erdoğan, bugünün dünyasında, bugünün Türkiye’sinde, yetim ve öksüz ayrımının artık kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Annesini kaybeden öksüz çocuk, babasını kaybeden yetim çocukla aynı yerde durabiliyor ve ihtiyaçlar noktasında aynı kaderi paylaşabiliyor. İşte bu nedenle, biz artık Darüşşafaka’da, yetim ve öksüz diye bir ayrımın yapılmasının uygun olmadığını düşünüyor ve tüzükten bu ayrımı kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde buluşmuş herkes, hem devletin, hem de devlet kurumlarının karşısında her yönüyle eşittir. Özellikle, çocuklar arasında din ve etnik köken bakımından bir ayrıma gidilmesine müsaade edemeyiz. Tüzükten, artık bunu çıkartıyor, Darüşşafaka’yı özüne ve ruhuna yaraşır bir vizyona kavuşturuyoruz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler