Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Namazı Kıldıran İmam Bile Utandı

Namazı Kıldıran İmam Bile Utandı

Namazı Kıldıran İmam Bile Utandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2435 Beğen : 0

Rize'nin Gündoğdu beldesi Veliköy'de iki gün önce N.K. arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı kardeşini kardeşinin eşini ve çocuklarını kurşun yağmuruna tutmuştu.

N.K. tutuklanarak cezaevine konulurken olayda hayatını kaybeden anne ile oğlu bugün köylerinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Veliköy Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Hayati tehlikesi süren N.K.'nin erkek kardeşi ve ağır yaralı olan yeğeni cenaze namazına katılamadılar.

Cenazeyi kıldıran cami imamını Halim Kandemir, köylerinde bir çok acının yaşandığını, aynı anda çok sayıda toplu cenaze kıldırdığını ancak hiç birinin kendisini bu kadar üzmediğini ve hiçbir zaman bu kadar utanmadığını belirterek "68 yaşındayım. 46 yıldır size burada hizmet veriyorum. Burada bir anda dört cenaze kıldırdığım oldu. Hiç biri bu cenaze kadar dokunmadı. Karşınıza çok üzüntülü olarak hatta çok utanarak çıkıyorum. Çünkü köyümüzde bir aile katliamı, bir aile faciası yaşandı. Buna hepimiz utandık.
Bende üzüldüm ve utandım. Niye utanmayayım ki. Peygamber vekili olarak görevimi yapamadım mı diye üzülüyorum ve Rabbimden haya ediyorum" dedi.

Cenaze namazının ardından anne ve oğlunun tabutları ellerde taşınarak aile kabristanlığına götürüldü. Anne ve ağabeyinin toprağa verilmesini Uğur Kopuz evinin penceresinin ardından gözyaşları dökerek izledi. Jandarmanın köyde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler