Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Nasrallah: Çözüm diyalogla gelir

Nasrallah: Çözüm diyalogla gelir

Nasrallah: Çözüm diyalogla gelir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2031 Beğen : 0

Lübnan Hizbullah’ı lideri Hasan Nasrallah Suriye’de yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı. Nasrallah Suriye’nin bölge ve dünyadaki gerçek dostlarının Suriye’nin ABD, ve İsrail’in ellerinde düşmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Nasrallah bölgedeki silahlı muhaliflerin orduyu devirebilecek güçte olmadığına da dikkat çekerek şu sözleri sarf etti:

"Rejimi askeri olarak alt edemezsin. Suriye ordusuna ve rejim güçlerine karşı savaşmana rağmen, bölgedeki gerçekliğin kanıtladığı üzere bunu gerçekleştiremezsin. Şimdiye kadar hiçbir İran gücü de Suriye’ye girmedi."

Hasan Nasrallah Lübnan sınır kentlerinin durumu için Lübnan’ın bölgedeki insanların güvenliğini sağlayamadığını söyledi. 30 bin Lübnanlı Müslüman ve Hristiyan’ın hedef olduğunu, işkence gördüğünü ve işlerine gitmekten alıkonulduğunu söyleyen Hizbullah lideri, köylerinde kalıp yardım etmek isteyen kim olursa onlara yardım teklif etmekten çekinmeyeceklerini belirtti.

Fakat Nasrallah yalnızca siyasi çözümün çatışmaları dindireceğini ekledi. Suriye’yi kurtarmak isteyen bütün Arap ve Müslümanlara siyasi diyalog çağrısı yaptığını belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler