Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem O Komutanda Casusluktan İçerde !

O Komutanda Casusluktan İçerde !

O Komutanda Casusluktan İçerde !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2223 Beğen : 0

Askeri casusluk, şantaj ve fuhuş suçlamaları ile İstanbul ve İzmir’de yürütülen soruşturmada tutuklanan 59 subay arasında Atatürk’ün yatı Savarona’daki fuhuş skandalını ortaya çıkaran ve yata baskın düzenleyen denizci komutanın da bulunduğu ortaya çıktı. Savorana’daki fuhuş skandalını ortaya çıkaran subay, şimdi fuhuş ve askeri casuslukla suçlanıyor.

Savarona baskını sırasında Sahil Güvenlik bot komutanı olan subayın, fuhuş ve askeri casusluk davası nedeniyle tutuklandığı, CHP milletvekillerinin cezaevi ziyareti ile ortaya çıktı. CHP milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Tufan Köse, İzmir Askeri Ceza ve Tutukevindeki subaylarla görüştü. Bu isimler arasında yer alan bir denizci subay, Muğla’da görevliyken Savarona’daki fuhuş olayını ortaya çıkaran bot komutanı olduğunu, şimdi ise fuhuş ve casusluk iddiasıyla tutuklandığını söyledi. CHP heyeti ziyaret sonrası hazırladığı raporda bu konuya şöyle değindi:

‘’Soruşturma kapsamında, neredeyse tüm deniz üs ve fırkateyn komutanları, komodorlar, geleceğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı için birbiri ile yarışacak F-16 Filo Komutanları, GATA'dan bilim adamları, Askeri hastane başhekimi, Jandarma Muhabere ve MEBS Başkanlığı subayları, şizofreniye çare bulan bilim adamı, Savarona gemisindeki fuhuş operasyonunu yapan bot komutanı, Milli Gemi ve Milli Torpido projesi yöneticilerine kadar kritik görevdeki subaylar vardır. Ortak özellikleri, her kuvvetten, rütbeden, uzmanlık alanından ve sınıftan eşit ve özenle seçilmiş bir örneklemin parçaları olmalarıdır’’

Eylül 2010’da Muğla' Göcek beldesi açıklarında seyreden Savorana yatına Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Antalya ve Muğla jandarması ortak operasyon düzenlemişti. Yabancı uyruklu 17 yaşındaki kızları yata götürüp, 3-10 bin dolar karşılığı zengin iş adamlarına pazarladıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alınırken, olaya Kazak iş adamları ile Kazakistan Başbakanı'nın danışmanı da karışmıştı. Antalya’da yargılanan sanıklardan 3’ü mahkum olurken, 9’u beraat etmiş, yatta kalan 18 kadın da sınır dışı edilmişti.

Kaynak: Gazeteport



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler