Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Obama ikinci kez işbaşı yaptı

Obama ikinci kez işbaşı yaptı

Obama ikinci kez işbaşı yaptı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2121 Beğen : 0

Obama ilk iş olacak Kongre'de Cumhuriyetçilerle görüşüp vergi artışı ve harcama kısıtlamasını içeren mali uçurumu engellemesi gerekecek.

Salı günü yapılan seçimde Cumhuriyetçler, Temsilciler Meclisi'nde çoğunlukta olmalarını korumuş olsalar da Senato'da çoğunluğu elde edemediler.

ABD SEÇİMLERİ 2012

Eyaletler genelinde Obama, 303 delege oyu alırken Cumhuriyetçilerin adayı Romney 206 oyda kalmış durumda.

29 oy hakkı bulunan Florida'da oyların sayımı devam ediyor ve iki aday arasındaki ufak farktan dolayı bir tahmin yapılamıyor.

Obama Washington'a dönmeden önce Temsilciler Meclisi başkanı John Boehner, başkanın vergi reformu yapması durumunda diğer konularda uzlaşılabileceğini ima etti.

Obama ile harcama kısıtlamaları ve yeni gelirler üzerine 2011 yılında görüşme masasına oturan Boehner, bu sefer yeni bir vergi reformu anlaşmasının parçası olarak gelir artışlarını kabul edebileceğini söyledi.

Ama zaman gittikçe daralıyor. Bush döneminde başlayan vergi kesintileri 2012 yılının sonunda sona erdiğinde bir anlaşmaya varılamaması durumunda ordu ve iç harcamalar otomatik bir şekilde düşürülecek.

Ekonomi uzmanları, ABD'nin 'mali uçuruma' düşmesi durumunda ekonominin resesyona gireceğini belirtiyor.

Ortaklık sözü

Seçimden sonra yaptığı ilk konuşmada Boehner, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin mali uçuruma düşülmemesi için Başkan'la beraber çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Kendisi, geçmişte vergiler aracılığıyla gelirin arttırılmasına karşı olan Cumhuriyetçilerin, vergi kanunda reform yapılması ve yardım programlarının değiştirilmesi durumunda Başkan'la uzlaşabileceğini belirtti.

Boehner konuşmasında "Başkan, vakit sizin vaktiniz. Demokratlar veya Cumhuriyetçiler olarak değil, Amerikalılar olarak liderliğinizi bekliyoruz. Sizin başarıya ulaşmanızı istiyoruz."

Obama'nın ikinci dönemindeki başarı şansı, Boehner ve Kongre'deki Cumhuriyetçilerle ilişkisine bağlı olacak.

Başkan'ın uçağında gazetecilere konuşan Başkan Yardımcısı Joe Biden, önlerinde yapmaları gereken çok şey olduğunu söyledi.

Kendisi, "Harekete geçmek için can atıyoruz. İlk önce mali uçurumla başa çıkacağız. Bence bunu başarabiliriz." dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler