Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem On binler Kudüs’e yürüdü

On binler Kudüs’e yürüdü

On binler Kudüs’e yürüdü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2530 Beğen : 0

Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Afganistan, İran, Azerbaycan, Filipinler, Endonezya, Malezya, Bahreyn ve Türkiye vatandaşlarının da aralarında bulunduğu on binlerce kişi dün Lübnan, Ürdün, Suriye ve Mısır’dan Kudüs’e yürüdü.

Lüban hükümetinin engellemelerine rağmen sınıra dayanan binlerce Filistin dostu, İsrail’e tepkisini ortaya koydu. “Küresel Kudüs Yürüyüşü”nün organizatörleri ve katılımcıları da duygularını Akit’e anlattı.

Türkiye üzerinden Lübnan’a vararak İsrail sınırına dayanan Asya Konvoyu, dün binlerce kişinin katılımıyla tepkisini ortaya koydu. İsrail sınırına yakın bir yerde toplanan Filistin dostları, Lübnan hükümetinin engellemelerine rağmen seslerini duyurdu. İsrail ile aralarındaki sınırın uçurum olan bölgesini Asya Konvoyu’na eylem yeri olarak gösteren Lübnan hükümetinin bu çirkin tavrına rağmen iki Filistinli genç sınırı geçerek kendini uçurumdan aşağı bıraktı.

30 Mart Filistin Toprak Günü’nde Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünü savunma amaçlı Kudüs’e yürüyüş gerçekleştirenlerin arasında farklı milletlerden ve dinlerden insanlar bulunuyor. Kudüs’e Lübnan üzerinden dün yapılan yürüyüşün organizatörleri ve katılımcıları yürüyüşe katılma amaçlarını ve Filistin’e ilişkin duygularını ve İsrail’e bakışlarını Akit’e anlattı.

FELDMAN: FİLİSTİN ÖZGÜR OLMALIDIR

“Küresel Kudüs Yürüyüşü”ne sivil toplum kuruluşu olarak katılan ve Yahudilerden oluşan Siyonizme Karşı Birleşik Yahudiler Derneği Başkanı Rabbi David Feldman, Filistin’in özgür olması için yürüyüşe katıldıklarını söyledi. İsrail’deki gerçek Yahudilere Filistin’in özgür olması gerektiğini anlattıklarını ifade eden Feldman, “Şu anda İsrail’deki Yahudilerin yarısı bizimle beraber” dedi. Küresel Kudüs Yürüyüşü’nün kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan Feldman, herkesin bu yürüyüşe katılması için özel bir gayret sarf ettiklerini ve hatta İsrail’in içinde de yürüyüş yapılmasını planladıklarını kaydetti. İsrail’deki yöneticilere kesinlikle katılmadıklarını ifade eden Feldman, Yahudilerin gerçek inancında şu anda Siyonistlerin yaptığı hareketlerin hiçbirinin kabul edilemez olduğunu ve hatta onlara kendinize Yahudi demeyin dediklerini vurguladı. Feldman sözlerinin devamında, yürüyüşe katılan dernek üyelerinin farklı ülkelerde yaşayan Yahudilerden oluştuğunu belirtti.

GAFFARİ: MİLYONLARI UYANDIRMAK İSTİYORUZ

Asya Konvoyu organizatörlerinden İran Grubu Başkanı aktivist Selim Gaffari de dünyada ümmetin birliğini tesis etmek için kurulmuş olan bir birliğin temsilcisi olduğunu söyledi. 2009 yılında İsrail’in Gazze’ye saldırmasından sonra İslam ülkelerinde Gazze konusunda bir uyanış söz konusu olduğunu ifade eden Gaffari; “Mavi Marmara’nın da başlangıç yaptığı hareketle Güney Afrika’dan böyle bir yürüyüş planı teklifi gelmişti. Biz de bu teklifi çok iyi bulduk. Ve Kudüs’ün gündeme gelmesi için bu yürüyüşe katılma kararını aldık” diye konuştu. Selim Gaffari, dünyadaki milyonları uyandırmak ve Filistin ile Kudüs davasına dikkat çekmek için yürüyüşe katıldıklarını belirtti.

MEHMEDOV: İSRAİL’E TEPKİ GÖSTERMELİYİZ

Azerbaycan Grubu Başkanı aktivist Orhan Mehmedov ise, Müslüman olarak kendi inançlarına göre bu yürüyüşe katılmalarının amacının dünyada şer gücü olan Siyonistlere tepki göstermek olduğunu söyledi. Mehmedov: “Bu yürüyüşte elimizden geldiğince bunu ortaya koyuyoruz” diye konuştu. Azerbaycanlıları temsilen yürüyüşüne katıldığını vurgulayan Mehmedov sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bu yürüyüşü şu şekilde değerlendirmek gerekir. Bizde bir söz vardır; ‘Damlaya damlaya göl olur’ diye. Bu yürüyüş de böyle bir şey... İmam Humeyni’nin de bir sözü var. ‘Her Müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel alır.’ Biz de Humeyni’nin takipçileriyiz.”

HAŞİM: İSRAİL’İN ZULMÜNÜ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ

Yürüyüşe katılacak olan Endonezya Grubu ile Endonezya Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Müçtehid Haşim, İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü dünyaya duyurmak amacıyla yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Haşim; “Sivil toplum kuruluşlarının bu tür organizasyonlara katılması çok önemlidir. Dünya halkların Filistin’de ve Kudüs’te neler olup, bittiğinin farkına varmasını istiyoruz. Bu sene Asya Konvoyu Hindistan’dan başladı, seneye Endonezya’dan başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

ABBAS: YÜRÜYÜŞ ÖNEMLİ

Yürüyüşe katılan Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Fadıl Abbas yaptığı açıklamada, yürüyüşün çok önemli olduğunu söyledi. Abbas, yürüyüşle beraber İsrail’in Gazze’de yaptığı zulümlerin tekrar gündeme geleceğini ve halkların bu konuda bilgileneceğini belirtti.

Malezyalı aktivist Nusret Hovorgor ise yürüyüşe Asya Konvoyu ile beraber katıldığını söyledi.

Asya Konvoyu ile beraber Hindistan, İran ve Türkiye gibi birçok ülkeden geçerek, amaçlarını insanlara anlattıklarını belirten Hovorgor, bu yürüyüşe herkesin katılması gerektiğini belirtti.

AKİT



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler