Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Özal'ın ölümünde Almanya kuşkusu

Özal'ın ölümünde Almanya kuşkusu

Özal'ın ölümünde Almanya kuşkusu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2124 Beğen : 0

8 . Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü üzerindeki kuşkular giderek bir suikasta doğru evrilirken, oğlu Ahmet Özal, “zehirlenme bulguları”nın ortaya çıkmasının ardından ilk kez HABERTÜRK’e konuştu.

"Adli Tıp ya da Adalet Bakanlığı, babamın zehirlendiği konusunda net bir durum varsa kamuoyuyla paylaşmalı" diyen Ahmet Özal, "tarihte tüm dünyada devlet başkanları zehirlenerek öldürülmüş veya öldürülmeye teşebbüs edilmiştir. Bu olayın Türkiye’de de vuku bulması hiç de şaşırtıcı değil" şeklinde konuştu.

Babası Turgut Özal'ın "zehirlenmişse bunun zaman içerisinde yapıldığı kanaatinde" olduğunu savunan Ahmet Özal, "Bu sürecin de babamın Orta Asya gezisiyle başlatıldığını ve yine orada sonlandırıldığını düşünüyorum" dedi.

Turgut Özal'ın ölümünden önce Cumhurbaşkanlığı’ndan istifa ederek siyasete geri dönmeyi planladığını belirten Ahmet Özal, bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini iddia etti. Ahmet Özal, kuşkulandığı ülkelerin ne olduğu sorusuna şu cevabı verdi:

"AB ve her zaman Avrupa’nın başını çeken Almanya. Bunun dışında her zaman Almanya ile çekişen Fransa... Çok etkili olmasalar bile Kuzey Avrupa’daki küçük ülkeler. Zaten bu bahsettiğim ülkelerle Türkiye zaman zaman ciddi gerilimleri bu yüzden yaşadı."

"Derin devlet" bağlantısı ile ilgili iddialar konusunda ise Ahmet Özal şunları söyledi:

"Ağırlıklı olarak, sigara, içki ve tüm ithalatı yasaklanmış ürünlerin kaçakçılığı, Türk Parasını Koruma Kanunu’nun kalkması, altın ithalatının liberalleştirilmesi... Bundan dolayı yıllardır trilyonlar kazananlar, bir günde o haksız kazançların devletin cebine girdiğini gördüler. Bir günde 45 milyar dolar kaybetmek iç ve dış bağlantılı şebekelerin ve çetelerin hoşuna gider mi?"



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler