Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Özgür Suriye Ordusu: PKK ile görüşüyoruz

Özgür Suriye Ordusu: PKK ile görüşüyoruz

Özgür Suriye Ordusu: PKK ile görüşüyoruz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2168 Beğen : 0

The Times’a konuşan ordunun üst düzey komutanı Hacı Abdülkadir el Salih, “Görüşmeler yaptık, fakat PKK kararsız” dedi.


İngiliz The Times gazetesi, rejim karşıtı saflara geçen askerlerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Beşar Esad yönetimine karşı başlatılan isyana katılmaları konusunda terör örgütü PKK ile görüştüğünü açıkladı. ÖSO’nun üst düzey komutanı olduğu belirtilen Hacı Abdülkadir el Salih, “Görüşmeler yaptık, fakat PKK bir karar vermiş değil. Kendi devletleri için ÖSO’dan garanti istiyorlar, böyle bir garanti vermeyeceğiz. Pozisyonları net değil” dedi.


Müdahale olacak

Daily Telegraph da ÖSO’dan üst düzey bir isimin, geçen hafta Washington’a giderek ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ABD’nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nden üst düzey isimlerle bir araya geldiğini yazdı. Gazeteye konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklara göre rejime karşı dış müdahale gerçekleşecek, ancak zamanı konusunda netlik sağlanmadı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler