Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Parti ve STK'lardan Silivri çıkarması

Parti ve STK'lardan Silivri çıkarması

Parti ve STK'lardan Silivri çıkarması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1984 Beğen : 0

Mütaalada sanıklar hakkında istenen cezalar belli olacak. Silivri'de ise Cumhuriyet Halk Partisi , İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi binlerce kişi akın etmiş durumda. Bir çok ilden otobüslerle davada yargılananlara destek vermek için gelen gruplar, saat 06.00'dan itibaren Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu yanında bulunan duruşma salonu önünde toplanmaya başladı. Gruplar, Silivri Kampüsü'ne girişte jandarma tarafından otobüslerden indirildi. Otobüsten inen gruplar, duruşma salonuna giden yolda uzun bir kortej oluşturdu. Mahkeme salonu önünde toplanan gruplar, sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları attı. Kanal 24'e ait bir canlı yayın aracının alana girmesi üzerine, araç topluluk tarafından ıslıklandı. Bazı vatandaşların canlı yayın aracını yumruklaması üzerine jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Canlı yayın aracı, jandarma eşiliğinde basın mensuplarına ayrılan bölüme geçiş yapabildi.

DURUŞMAYA KATILANLAR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Şair Ataol Behramoğlu, Ressam ve Yazar Bedri Baykam, Modacı Barbaros Şansal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Uluslar arası Basın Enstitüsü Temsilcisi Yurdanur Atadan, CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Kadir Gökmen Öğüt, Bülent Tezcan ve Mahmut Tanal ile İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı.

Tutuksuz sanıklardan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve Yazar Erol Mütercimler de geldi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler