Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK azdı bu kez milletvekili kaçırdı

PKK azdı bu kez milletvekili kaçırdı

PKK azdı bu kez milletvekili kaçırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2482 Beğen : 0

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli ’nin Ovacık İlçesi’nden il merkezine dönerken PKK tarafından kaçırıldı. Facebook sayfasına “Ovacıktayım, esnaf halk sohbetinin ardından Munzur Baba’ya ziyarete gideceğim” notunu düşen Aygün’ün arabası, 35’nci kilometre dolayında Fırtına Veli Çeşmesi’nde durduruldu. PKK ’lı grup Aygün’ü alarak ormanlık alana götürdü. ANF’nin internet sitesinde ise, “Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Ovacık’tan Dersim’e geldiği sırada HPG’liler tarafından gözaltına alındığı bildirildi” haberi yer aldı.
Yaklaşık 10 gündür Tunceli ’de olan Hüseyin Aygün dün sabah Tunceli ’nin Ovacık ilçesine gitti. Aygün, esnafla görüştükten sonra Ovacık’tan 17.00’den sonra ayrıldı. Ovacık’tan ayrıldıktan sonra karayolunda sadece Aygün’ün arabası durduruldu. kşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit ile Aygün’ün danışmanını Deniz Tunç’u araçtan indiren örgüt mensupları, milletvekilini alarak ormanlık alana götürdü. Merkit ve Tunç, Tunceli ’ye gelerek Aygün’ün kaçırıldığını haber verdi.

Vali: Tesadüf değil
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, “Bu olayın bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Çünkü diğer araçlar durdurmayıp sadece Sayın vekilimizin aracı durdurulmuştur. Yanındaki danışmanı ve gazeteci serbest bırakılmış sadece kendisi alıkonulmuştur” dedi. Vali Taşkesen, PKK ’lıların elinde uzun menzilli silahların olduğunu ve Aygün’e, “Sizi birkaç gün misafir edeceğiz” dediklerini de anlattı. Haberin duyulmasının ardından CHP ’de hareketlilik başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Bürosuna saldırılmıştı
CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP ’nin Türkiye ’nin birlik ve bütünlüğü için çalıştığını ve milletvekillerinin zulme boyun eğmeden görevlerini yerine getirdiğini ifade etti. Koç, terörün seçilmiş bir milletvekilini alıkoyarak tırmandırdığı noktaya dikkat çekti. İlk defa bir milletvekilinin kaçırıldığını dile getiren Koç, hükümete “Günlük yapan tartışmalardan kin ve nefretten sıyrılma” çağrısında bulundu. Koç, Aygün’ün PKK tarafından neden hedef seçildiği sorusunu Aygün’ün Tunceli ’deki seçim bürolarının PKK tarafından saldırıya uğradığını hatırlatarak yanıt verdi.
AK Parti Sözcüsü Heseyin Çelik de, parti olarak Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Hedef CHP liderinin eşi miydi?
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran PKK ’nin hedefindeki 2. ismin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun eşi Sevim Kılıçdaroğlu olduğu iddia edildi. Bir haftadır Tunceli ’de olan ve önceki gece Hüseyin Aygün ve eşi ile birlikte olan Sevim Kılıçdaroğlu ’na “ PKK sizi kaçıracak” şeklinde ihbar gittiği öğrenildi.

Hüseyin Aygün’ün kaçırıldığı sırada içinde bulunduğu arabaya önceki gece Sevim Kılıçdaroğlu ’nun da binmesi “Asıl hedef CHP liderinin eşiydi” iddialarına neden oldu. Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'in Kılıçdaroğlu ailesine yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Sevim Kılıçdaroğlu babasının mezarını ziyaret için gittiği Tunceli ’de bir hafta kaldıktan sonra dün Ankara ’ya döndü. Nazımiye’de kalan Kılıçdaroğlu ailesine hafta içinde yerel kaynaklardan “ PKK sizin burada olduğunuzu öğrenmiş, kaçırma hazırlığı içindeler” şeklinde ihbar gitti. İhbarın ardından Kılıçdaroğlu ’nun güvenlik gerekçesiyle polis karakolu yanında bir evde kaldığı öğrenildi.

Bir gece önce aynı arabadaydı
Kılıçdaroğlu ailesinin bir bireyi, “Bir akşam önce Sevim Hanım ve beraberindekiler CHP milletvekili Hüseyin Aygün ve eşiyle birlikte yemek yediler. Yemek sonrasında Hüseyin Bey kendi arabasıyla Sevim Hanım’ları evlerine bıraktı. Meclis toplantısı için salı günü kendisinin de Ankara ’ya geleceğini söyleyerek vedalaştılar. Sevim Hanım dün sabah Ankara ’ya döndü. Hüseyin Bey’in kaçırıldığı sırada içinde bulunduğu araba önceki akşam Sevim Hanım’ı bıraktıkları arabaydı. Biz de kaçırılma haberini duyunca acaba asıl hedef Sevim Hanım mıydı diye düşündük” bilgisini verdi.

PKK ’yı sert bir dille eleştirmişti
Geçen ocak ayında Muhalif Gazete’ye röportaj veren Aygün, PKK ’yı sert dille eleştirmişti. Aygün, “ BDP ’nin, barışın sağlanması yönünde, en azından söylem olarak yoğun çabaları var. Fakat örgütün de silah bırakmadığını ve kan dökmeye devam ettiğini görmek lazım. Hiçbir devlet, kan dökülen, her gün insanların öldüğü bir ortamda, barış masasına oturmaz. Hükümet görüşmeler yaptı, Oslo süreci ortaya çıktı ama ortamın uygun olması lazım. Sol bir hükümet bile olsa, dağlardaki silahlı örgüt mensupları eylem yapmaya devam ederken barış isteğini kararlı bir şeklide sürdürmez” demişti. Aygün yine söyleşisinde örgütün silah konusunda samimi olmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yapmıştı: “ Bu yaz boyunca, Dersim’de beş kişiyi kurşuna dizdi örgüt. Örgütün, o bölgede siyaset yapan bütün figürlere uyguladığı şiddet var, Diyarbakır ’da ve Dersim’de. Aydın vicdanı bunları da kınamayı, sorumlu olmayı gerektirir. Ama ben, Türk aydınlarından hiç böyle bir şey görmüyorum. Biz Dersim’de resmen, PKK terörü altında bir seçim kampanyası yürüttük, BDP terörü altında. Ama aydınlar hiç bunları gündemine almıyor, bunları da tartışmak, eleştirmek lazım. Tek yönlü eleştiri aydın vicdanına uygun değil.” ( RADİKAL )



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler