Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK ile ilgili şok iddia!

PKK ile ilgili şok iddia!

PKK ile ilgili şok iddia!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2206 Beğen : 0

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım'ın kendilerine verdiği röportajda, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PKK ve PJAK terör örgütlerine destek vererek bölgede kriz çıkardığını söylediğini bildirdi.

AMAÇ: BASKI ALTINA ALMAK

Ajansın Farsça servisinin geçtiği haberde, Yardım'ın, "PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Yunan pasaportuyla Yunanistan'ın Kenya elçiliğinde yakalandı. İsrail, Güney Kıbrıs'ı destekleyerek bölge ülkeleri ve Türkiye'yi baskı altına almaya çalışıyor. Kıbrıs meselesi Filistin meselesi gibidir. Bölge ülkeleri; Kıbrıs, Karabağ ve Filistin meselelerine daha fazla önem vermeliler. Güney Kıbrıs, İsrail ile ilişkilerini arttırdı. İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile daha fazla işbirliği içinde olmalı. İsrail ile Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki askeri işbirliği arttı. (Akdeniz'deki enerji alanındaki ortak işbirliği) Bu ülkeler Akdeniz'deki doğal kaynakları kendi çıkarları için kullanmak istiyor. Güney Kıbrıs, ortak petrol kaynaklarını ele geçirmek istiyor" dediği belirtildi.

Ajansın İngilizce servisi ise röportajı değişik ifadelerle yansıttı. Haberde, Büyükelçi Yardım'ın, "İsrail, Kıbrıs Rum Yönetimi üzerinden PKK ve PJAK'a yardım ediyor" şeklinde konuştuğu yazıldı.

KKTC Meclisi Başkanı Hasan Bozer'in başkanlığındaki bir heyet, 26-29 Nisan tarihlerinde İran'da temaslarda bulunmuştu



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler