Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK'nın eli umuda yolculuk yapanların cebinde

PKK'nın eli umuda yolculuk yapanların cebinde

PKK'nın eli umuda yolculuk yapanların cebinde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2177 Beğen : 0

BÖLÜCÜ terör örgütünün, sadece Güneydoğu'daki halkın değil az gelişmiş ülkelerden Avrupa'ya gitmek isteyenlerin umutlarını da kendine rant olarak kullandığı ortaya çıktı. Az gelişmiş ülkelerin insanları yeni bir ülke ve yeni bir hayat umutlarıyla çıktığı yolculukta bölücü terör örgütünün eline düşüyor.

Türkiye'de yıllık 300 milyon doların üzerinde 'insan kaçakçılığı' ticareti yapıldığını tespit eden Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi'nin (UTSAM) yaptığı araştırmalara göre bu rakam tamamlanamamış yasa dışı göçten ortaya çıkan miktarı yansıtıyor. Yakalanamayanlar da hesaplandığında rakamın daha da büyük olduğu değerlendiriliyor. Afganistan, Pakistan, Filistin ve Somali gibi az gelişmiş ülkelerden binlerce insan Avrupa'ya gitmek için Türkiye'den geçiyor. UTSAM'ın araştırmasına göre insan ticareti yapan kaçakçılar, az gelişmiş ülkelerden Türkiye veya Avrupa'ya götürmek için kişi başına 5-20 bin dolar alıyor. Bölücü terör örgütünün geçiş güzergahları kullanılarak kaçakçılık yapan insan tacirleri, göçmenlerden aldıkları paranın yarısını terör örgütüne haraç olarak veriyor.

44 bin 500 göçmen yakalandı

UTSAM'ın raporunda Türkiye'de yakalanan kaçak göçmenlerin sayısının geçen yıl yüzde 40 artış göstererek 44 bin 415'e yükseldiği yer aldı. Geçen yıl yakalananların 9 bin 800'ü Burma, 5 bin 357'si Filistin, 3 bin 843'ü Afganistan, 2 bin 226'sı Pakistan, bin 966'sı Somali ve bin 594'ü de Türkiye uyruklu. Yasa dışı göçmenler arasında Azerbaycan ve İran uyruklular da bulunuyor. Yüzde 88'ini erkeklerin oluşturduğu göçmenlerin yüzde 9.6'sı 0-18, yüzde 49.3'ü 19-25, yüzde 21.2'si 26-30, yüzde 18.7'si 31-45 ve yüzde 1.3'ü de 46-80 yaşları arasında. Daha fazla para kazanma umuduyla ülkelerini terk eden her dört göçmenden biri okuma yazma bilmiyor. Göçmenlerin yüzde 40'ı ilkokul, yüzde 20'si ise ortaokul mezunu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler