Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Polis Akademisini imam hatiplere açtı!

Polis Akademisini imam hatiplere açtı!

Polis Akademisini imam hatiplere açtı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2203 Beğen : 0

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi, imam hatiplilere de kapısını açtı. Fakülteye bugüne kadar, Polis Koleji mezunları ile, genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları alınıyordu. Değişiklik ile diğer lise mezunları da kapsama alındı.

Yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan ‘’Öğrenci kaynakları’’ bölümündeki, ‘’Fakültenin lisans seviyesindeki eğitimine, ihtiyaç halinde, genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim ve ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları alınır’’ ifadesi değiştirildi. Bu maddeden, ‘’Genel lise’’ ifadesi çıkarılarak, ‘’İhtiyaç halinde, lise ve dengi okulları mezunları alınır” biçimine dönüştürüldü ve diğer lise mezunlarına da kapı açıldı.

Yapılan bir başka değişiklik ile de şehit ya da gazi olan polis ve askerlerin çocukları, yazılı sınavda o yıl alınan en yüksek puanın en az yarısı kadar puan aldıkları taktirde, fakülteye kabul edilecek. Yönetmelikte daha önce, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri şehit ve gazi çocukları için’’ bu hak bulunmuyordu.

Polis Akademisi Başkanlığı görevine bir süre önce Prof. Remzi Fındıklı getirilmişti. ‘’Hasılı Kelam’’ adlı kitabında, ‘’Erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi makbuldür, Demokrasi vasat insanlar yönetimidir. Bal arıdan kavga karıdan olur” gibi görüşler açıklayan, Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı da, İstanbul İmam-Hatip lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu…
(gazeteport)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler