Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PYD'li Teröristler Kilis'te Cami'ye Roket Attı; 2 Ölü 11 Yaralı

PYD'li Teröristler Kilis'te Cami'ye Roket Attı; 2 Ölü 11 Yaralı

PYD'li Teröristler Kilis'te Cami'ye Roket Attı; 2 Ölü 11 Yaralı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1520 Beğen : 0

Afrin'deki PYD/PKK'lılar tarafından Kilis'e atılan 2 roket, Çalık Camisi ile bir eve isabet etti. Akşam namazı için camide bulunan cemaatten 2 kişi hayatını kaybetti, toplam 11 kişi yaralandı.

KİLİS VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 11 KİŞİ YARALANDI

Kilis Valiliği basın bürosundan yapılan açıklamada, saat 18.10 sıralarında PYD/PKK'lılar tarafından Afrin bölgesinden roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Roketlerden birisinin Çalık Camisi'ni hedef aldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akşam namazını kılmakta olan biri Türk, biri Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. İkinci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır."

SURİYELİ AİLENİN EVİNE İSABET ETTİ

Roketlerden birinin isabet ettiği Tırıklı Mahallesi'ndeki tek katlı evde bulunan 10 kişilik Suriyeli aileden 5'i, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ayakta tedavi edildi.

Kısa süre sonra taburcu edilen 5 kişi, kentteki başka bir Suriyeli ailenin yanına yerleştirildi.

Saldırıda evi kullanılamaz hale gelen Suriye uyruklu Yahya Said, yaptığı açıklamada, "Neye uğradığımızı şaşırdık, korkarak kendimizi dışarı attık. Evimiz büyük hasar aldı. Neyse ki can kaybı olmadı. Evdekileri başka bir yakınımızın yanına gönderdik." dedi.

Bu arada polis ekipleri evin çevresinde önlem alırken, belediye ekipleri de hasar gören yapıda temizlik çalışmalarına başladı



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler