Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Şehidin ağabeyinden Bakan Şahin'e sert tepki

Şehidin ağabeyinden Bakan Şahin'e sert tepki

Şehidin ağabeyinden Bakan Şahin'e sert tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2309 Beğen : 0

Törene, şehit Ahmet Geben'in ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel MüdürüMehmet Kılıçlar, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AKP Grup BaşkanvekiliMustafa Elitaş, AKP Kayseri MilletvekilleriYaşar Karayel ve İsmail Tamer, askeri personel ve emniyet mensupları katıldı.

Şehit polis memurunun eşi Ayten Geben, kızları Kardelen ve Esma Nur ile oğlu Efe, tören alanında polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Öte yandan, 4 yaşındaki Efe ile annesi Ayten Geben, şehit polisin tabutunun başında bir süre beklediği görüldü.

İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, törende yaptığı konuşmada, şehit polis memuruna hitaben ''Ailen bizlere emanet, sen cennette rahat uyu. Hainlere karşı mücadelemiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecek'' dedi.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in dua ettirmesinin ardından şehit polis memuru Ahmet Geben'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine uğurlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Bakan Yıldız, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ahmet Geben kardeşimizi uğurladık, ahiretteki istirahatgahına uğurlayacağız. Milletimizin başı sağ olsun. Aile fertlerine sabırlar diliyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

''Şehidimiz gibi ülkenin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne kastedenlere karşı mücadelemize devam edeceğiz'' diyen Yıldız, şöyle devam etti: ''Onların son çırpınışları olduğuna inanıyor ve ümit ediyorum. Bir kardeşimiz ağır yaralı, yoğun bakımdaki ağır durumu sürüyor. Diğer yaralılarımızın durumu iyi. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımız bunları ortaya çıkaracaktır, ama bunlar kim bilir hangi kurguyla, mutlaka başka bir gayeyle, susturuculu, uzun namlulu ve suikast üzerine kurulu bir yapı içinde gittikleri belli. 5 yaşındaki çocuk yaralı. 5 yaşındaki bir çocuğa kastedenlerin sana, bana, ona her birimize aynı şekilde kastettiği açık. Ülkeye katkı koyan herkese bunların kasıtları var. Ülkenin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine, birliğine ve beraberliğine emek koyan herkese bunların kasıtları var. PKK'yı, terör örgütünün hangi tarafı olursa olsun, onları bu ülkede perişan etmeden bizim görevimiz bitmeyecek.''

Şehidin cenazesi Göksun'a getirildi

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memuru Ahmet Geben (38) İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde, helikopterle memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine getirilen Geben’in naaşı ilk olarak babaevine getirildi. Burada son kez yakınlarına gösterilen şehidin naaşı daha sonra Göksun Ulu Camii’ne getirildi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve binlerce yurttaş katıldı.

Ağabey'den Bakan Şahin'e tepki

Uçakla Kahramanmaraş’a daha sonra karayoluyla ilçeye gelen Bakan Şahin, tören alanında şehit yakınlarına baş sağlığı diledi. Bu sırada şehidin ağabeyi olduğu öğrenilen Recep Geben, terör örgütüne tepki göstererek sorunun çözülmesini istedi. “PKK’lıları davul zurnayla karşıladınız. 3 tane köpeği susturamadınız” diyerek tepki gösterdi. Öfkeli ağabey, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Bakan Şahin Pınarbaşı'na gidebilir

Şehit Polis Geben, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Törene katılan binlerce Göksunlu sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Bu arada Bakan Şahin’in törenin ardından Kayseri Pınarbaşı’na gidebileceği öğrenildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler