Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sina'da askeri operasyon başladı

Sina'da askeri operasyon başladı

Sina'da askeri operasyon başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2249 Beğen : 0

Saldırıda yirmi kişinin öldüğü açıklandı.

Saldırı, pazar günü Mısır-İsrail sınırında İslamcı oldukları söylenen militanların 16 güvenlik görevlisini öldürmesinin ardından gerçekleşti.

Sina'daki bir ordu yetkilisi Reuters haber ajansına, Toumah köyünde militanların bulunduğu yönünde bilgi almaları üzerine düzenledikleri operasyonda 20 kişinin öldürüldüğünü, üç zırhlı aracın tahrip edildiğini açıkladı.

Devam eden operasyonda, İsrail sınırı yakınındaki Şeyh Zuveyd bölgesi de helikopterlerin hedefi oldu.

Bu bölgede konuşlandığı sanılan militanların dün İsrail sınırındaki Ariş kentindeki güvenlik noktalarına düzenlediği saldırılarda üç polis ve bir sivil yaralanmıştı.

Mursi'nin zor sınavı

Mısır, İsrail ve Filistin'in Gazze Şeridi bölgesinin sınırlarının kesiştiği bölgedeki üç sınır kapısında pazar günü düzenlenen saldırının failleri belirlenebilmiş değil.

İsrail, saldırganlara ait olduğu belirtilen altı yanmış cesedi Mısırlı tıbbi yetkililere teslim etti. Ancak cesetlerin kimliği belirlenemedi.

Mısırlı ve İsrailli yetkililer, 16 güvenlik görevlisinin ölümüne yol açan saldırının sorumlusu olarak İslamcı militanları işaret etmiş, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi "ordunun bölgede güvenliği sağlayacağını" söylemişti.

Mursi'nin üyesi olduğu Müslüman Kardeşler hareketi ise İsrail gizli servisi Mossad'ı suçladı. İsrail bu iddiayı "saçmalık" diye nitelendirdi.

Saldırıda ölen güvenlik görevlilerinin dün toprağa verilmesi sırasında Müslüman Kardeşler aleyhine sloganlar atılması ve Mursi tarafından atanan Başbakan Hişam Kandil'in yuhalanması dikkat çekti.

Sina'da bulunan BBC muhabiri, bölgede artan şiddetin, çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Mursi için bir "güvenilirlik testi" anlamına geldiğini söylüyor.

Mısır, geçen yıl 1979'daki barış anlaşması uyarınca İsrail'den onay alarak Sina'ya takviye birlikler ve tanklar konuşlandırmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler