Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Şivan Perver Açlık Grevine Başladı

Şivan Perver Açlık Grevine Başladı

Şivan Perver Açlık Grevine Başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2577 Beğen : 0

Kürt müziğinin önde gelen isimlerinden ses sanatçı Şivan Perver, Türkiye'deki cezaevlerinde açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülere destek olmak amacıyla Kuzey Irak'ın Erbil kentinde açlık grevine girdi. Perver'in Erbil'deki bölgesel Kürt Parlamentosu önünde başladığı açlık grevi bir günlük sürecek. Şivan ile birlikte çok sayıda Kürt aydın ve sanatçı da açlık grevine destek veriyor

Perver, eyleme başlamadan önce üzerinde Kürtçe açlık grevi yazlı önlüğü ile Türkçe ve Kürtçe açıklamalarda bulundu. Perver, bir toplumun, bir halkın doğruları doğrultusunda yapması gerekeni yerine getirdiğini söyledi.

Açlık grevini sembolik olarak yaptıklarını belirten sanatçı;" Bunala ölüm orucunda ve açlık grevindekilerin yanında olduğumu göstermek istedim" dedi.

Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunan Perver," Biz yaratanı sevdiğimiz için yaratılanı seviyoruz' deniliyor. Yaratanın, yaratılanın sevgisine ihtiyacı yok. Yaratan isterse yaratır, isterse öldürür. Ama yaratılanların birbirinin sevgisine ihtiyacı var. Yaratılanların sevgiyle saygıyla birbirilerine birlikte komşu ya da ayrı yaşama imkanı verilmiştir. Yaratan her topluma bir değer, bir kıymet vermiştir. O toplumun kıymeti onun toplumsal değerlerdir. İnsani değerleridir. Onun dildir, kültürüdür. Kürt halkı da Allah'ın yarattığı bir değerdir. Bizim dilimizin çok tarihi bir değeri vardır, bu dili biz yaratmadık. Allah nasıl Türkçeyi, Arapçayı ve Farsçayı yaratmış ise öyle de Kürtçeyi yaratmıştır. Ama Allah'ın yaratığı bir değer insanlar tarafından zulüme uğruyorsa, zulümle karşılanıyorsa bu Allah'a karşı saygısızlık, insanlığa karşı bir zulümdür. Kürt halkı üzerinde büyük bir zülüm vardır."iddiasında bulundu. Başbakan Erdoğan, yurtdışında yaşayan Perver'in Türkiye'ye dönebileceğini ima ederek "Bu ülke Şivanlarına kavuşacak" demişti. Perver ise açıklamalarında, demokratik açılıma karşı kapılarını kapatanların karanlıkta kalınacağını söylemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler