Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sivil Uçakları Hedef Alacaklar!

Sivil Uçakları Hedef Alacaklar!

Sivil Uçakları Hedef Alacaklar!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2020 Beğen : 0

Hürriyet gazetesinde yer alan, Londra merkezli El Şark el Evsat'ın haberine göre, Şam ve Halep'teki sivil uçakların, Özgür Suriye Ordusu tarafından hedef alınacağı belirtildi. Özgür Suriye Ordusu, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada buna gerekçe olarak, Suriye savaş uçaklarının bu havalimanlarını kullanması ve Rusya, Irak, İran ile Lübnan'dan gelen sivil uçakların Esad rejimine silah taşındığından şüphelenilmesi gösterildi.

Moskova’dan açıklamaya sert tepki geldi. Rusya’nın resmi RIA haber ajansı 20 adet seyyar uçaksavar rampasının Ağustos ayı başında Türkiye üzerinden Suriye muhalefetine teslim edildiğini, finansmanın ise Katar ve Suudi Arabistan’dan geldiğini öne sürdü. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Genadiy Gatilov, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Suriye’deki silahlı muhalefetin sivil yolcu uçaklarını hedef alacağını açıklaması bu gruplara seyyar uçaksavar rampaları verenlerin sorumsuz davranışlarının bir sonucudur” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler