Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sorun imam hatip değil

Sorun imam hatip değil

Sorun imam hatip değil
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2815 Beğen : 0

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kesintisiz 8 yıl eğitimi kaldıran yasa teklifini eleştirirken, sorunun imam hatiplere yönlendirme değil, çocukların okuldan uzaklaştırılması olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, AKP’nin teklifiyle ilgili görüşlerini Radikal’e açıkladı. CHP’nin teklifle ilgili detaylı bir çalışma yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çocuğu okuldan almanın ne yararı olur? Çocukların, arkadaşlarıyla oynamaya, sosyal bir hayata, eğlenmeye, şiir okumaya, müsamerelere katılmaya, dertlerini arkadaşlarına anlatmaya ihtiyacı vardır” dedi. Çocuğun ‘toplumsal bir varlık’ olduğunu vurgulayarak, çocuk üzerinden siyaset yapıp, onu toplumdan koparmanın ‘ülkeye ihanet’ olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çocuk bir okul şiiri okuduğunda öğretmeninin sevincini görebilmeli, toplumla kaynaşabilmeli. Daha da önemlisi toplumun kabul edilmiş bir parçası olduğunu hissetmeli” yorumunu yaptı. CHP lideri, bu kadar hayati bir konuda tasarının hükümetten gelmediğine, AKP’nin teklif verdiğine dikkat çeketi, “Bu tam bir rezalet” dedi. “AKP’den saygıdeğer insanlar teklifin yanlışlığını görüp izin vermeyecektir. İnanıyorum ki sağduyu egemen olur” diye konuşan Kılıçdaroğlu, eğitimin daha ciddi sorunları olduğunu anlattı ve AKP’ye de el birliği ile bu nları çözme çağrısında bulundu. Teklifle başta kız çocukları olmak üzere bütün çocukların çağdaş dünya ile tanışıp tanışmayacağı sorununun ortaya çıkacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Sorun çocukların imam hatipe gönderilmesi olayı değil, onları çağdaş dünyadan uzaklaştırma sorunudur” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler