Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye için BM'yi göreve çağırdı

Suriye için BM'yi göreve çağırdı

Suriye için BM'yi göreve çağırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2052 Beğen : 0

BM-Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, Suriye'de durumun görece olarak sakin olduğuna ilişkin ülkeden gelen haberlerden ve çatışmaların durmuş görünmesinden "cesaret aldığı"nı belirtti.

Annan Cenevre'den yayımladığı açıklamasında, Suriye'de ender görünen bir şekilde şu an sakinlik yaşadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bu durum, çok uzun zamandır bu zalim ihtilaftan çok acı çeken Suriye halkının ihtiyaç duyduğu ferahlama ve umudu beraberinde getiriyor. Bu durum korunmalıdır. Tüm tarafların 6 maddelik planı tam olarak uygulama yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu yükümlülük, planın hem askeri hükümlerini hem de siyasi bir sürece ilerleme taahhüdünü kapsamaktadır. Tüm Suriyeliler'den bu fırsatı kullanmalarını istiyorum."

Uluslararası toplumun bu süreci desteklemek için Suriye halkıyla birlikte çalışmaya kararlı olduğunu da vurgulayan Annan, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Suriye'ye biran önce BM gözlemci misyonu gönderilmesi için onay vermesini isteyecek. Bu bizim Suriye halkının endişelerini ve isteklerini karşılayacak ciddi bir siyasi süreci başlatmak için hızla ilerlememizi sağlayacak" dedi.

Annan, "Bu tüm Suriyeliler için, yaraları sarma ve tüm vatandaşların, etnik ya da dini inançlarından bağımsız, eşit hak ve eşit fırsatlara sahip oldukları demokratik ve çoğulcu bir siyasi sisteme geçiş sürecini başlatma umuduyla biraraya gelme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Bu arada BMGK'nın Suriye'ye ilişkin danışma toplantısı başladı.

Basına kapalı yapılan toplantıda Annan, Suriye'deki son duruma ve barış planının uygulanmasına ilişkin olarak 15 üyeli BMGK'ya bilgi veriyor.

Toplantının ardından BMGK'nın dönem başkanı ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice'ın basına bilgi vermesi bekleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler