Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye: İsrail'in askeri aracını yok ettik

Suriye: İsrail'in askeri aracını yok ettik

Suriye: İsrail'in askeri aracını yok ettik
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1912 Beğen : 0

Suriye ’de Lübnan sınırı yakınındaki Kusayr çevresinde operasyonlar düzenleyen Suriye Ordusu’nun, Golan Tepeleri’nde ateşkes sınırlarını ihlal eden bir İsrail aracını vurduğu belirtiliyor.

Suriye, Golan Tepeleri’nde İsrail’e ait bir askeri aracın ateşkes sınırını geçmesi üzerine vurularak imha edildiğini açıkladı. İsrail ise Suriye’nin bu iddiasını resmi bir açıklamayla reddetti. Ancak İsrail Güvenlik Güçleri (IDF) sözcüsünün ‘ret’ açıklamasında, “Suriye'nin açtığı ateş sonrasında bir askeri aracın hasar gördüğü” kabul edilirken, hiçbir askerin yaralanmadığı açıklandı.

İsrail’in dün Suriye tarafından Golan Tepesi üzerindeki birliklere doğru ateş açıldığını açıklamasının ardından, Suriye bugün sınırı geçen bir zırhlı aracın vurulduğunu belirtti. Suriye devlet televizyonunda yapılan açıklamada, İsrail’in elinde bulunan Golan Tepeleri’nden Suriye tarafına geçen bir askeri aracın, ‘ateşkes sınırlarını ihlal etmesi üzerine’ ateş açılarak yok edildiği belirtildi. Suriye resmi haber ajansı SANA da Genelkurmay Başkanlığı’nın, “Cesur silahlı kuvvetlerimiz, işgal edilmiş topraklardan sınırlarımıza giren ve silahlı terörist grupların yuvalandığı bir Acem köyüne doğru ilerleyen İsrail'e ait bir aracı imha etmişlerdir” açıklamasını aktardı.

İsrail ordusu ise askeri aracın yok edildiği iddiasını reddederken, Suriye ordusunun bir aracını hedef aldığını doğrular şekilde, aracın ‘imha edilmediğini, hasar gördüğünü’ açıkladı. İsrail bu ateşe karşılık verildiğini de duyurdu.


KUSAYR’DA, İSRAİL’E AİT MUHABERE ARACI
Öte yandan Suriye ordusunun, silahlı muhalifler için büyük lojistik önem taşıyan, Humus’a bağlı Kusayr kentindeki operasyonları sürüyor. Lübnan sınırındaki Kusayr kenti ve çevresindeki stratejik noktaların ordunun eline geçtiği ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarının ‘ölüm kalım savaşı’ çağrısı yaptıkları belirtiliyor.

Kent ve çevresindeki askeri operasyonlarını yoğunlaştıran Suriye ordusuna, Lübnan tarafından da Hizbullah milislerinin destek verdiği ve silahlı muhaliflerin ikmal edilmesini önlediği belirtiliyor.

Dünkü operasyonlarda Kusayr kentinde de ilginç bir gelişme yaşandı ve Suriye ordusu, ÖSO tarafından kullanıldığını öne sürdüğü, İsrail’e ait bir askeri araç ele geçirdi.

Lübnan’daki El Meyadin televizyonu tarafından görüntüleri yayımlanan İsrail’e ait askeri araçta gelişmiş elektronik teçhizat bulunduğu ve silahlı grupların bu aracı kendi aralarındaki iletişimin yanı sıra Suriye ordusunun telsiz konuşmalarını dinlemek ve engellemek amacıyla da kullandığı belirtiliyor.


LÜBNAN SINIRINDA NE OLUYOR?
Bu arada iç savaşta tarafların güçleri arasındaki lojistik bağlantıyı sağlayabilmesi için kilit öneme sahip olan Kusayr’daki çatışmalar hakkında iki taraftan farklı açıklamalar geliyor.

ÖSO, ordu birliklerinin Kusayr’a girdiği ve stratejik öneme sahip bazı binaların kontrolünü ele geçirdiği yönündeki iddiaları yalanladı. Dün Anadolu Ajansı’na konuşan ÖSO Sözcüsü Kasım Saadettin, çatışmaların Kusayr etrafında yaşandığını ve kentin kontrolünün kendilerinde olduğunu öne sürdü.

Ancak Suriye devlet televizyonu ve sosyal medyada, Suriye askerlerini Kusayr’da göstere bazı görüntüler yayınlandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler