Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye ordusundan kaçış sürüyor

Suriye ordusundan kaçış sürüyor

Suriye ordusundan kaçış sürüyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1934 Beğen : 0

Gece saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına gelen 1'i general, 2'si albay toplam 33 asker ile asker ailelerinin de bulunduğu 196 Suriyeli Türkiye'ye geçti.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler Şanlıurfa'ya, asker ve asker aileleri ise Hatay'daki Apaydın kampına gönderildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Suriyeli de sınırdaki işlemlerin ardından otobüslerle Şanlıurfa'ya gönderildi.


Türkiye'de 33 bin 79 Suriye vatandaşı bulunuyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de kurulan 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte 33 bin 79 Suriye vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Başkanlıkça Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde ikişer, Reyhanlı, Apaydın ve Karbeyaz'da birer, Şanlıurfa-Ceylanpınar ve Gaziantep-İslahiye'de birer olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis'de 12 bin kişilik konteynerkent kurulduğu hatırlatıldı.

Suriye'den geçen yılın Nisan ayından bu yana Türkiye'ye gelen 55 binden fazla Suriye vatandaşının her türlü ihtiyacının karşılandığı belirtilen açıklamada, çadırkentlerde ve konteynerkentte AFAD'ın koordinasyonunda barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetlerin verildiği ifade edildi.

Açıklamada, dün ve bugün 322 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, 71 kişinin kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü bildirilerek, bugüne kadar Türkiye'ye 55 bin 690 Suriye vatandaşının girdiği, 22 bin 611'inin Suriye'ye döndüğü kaydedildi.

Bugün itibarıyla Hatay'da 7 bin 461, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 853, Kilis'te 10 bin 412 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) 9 bin 165 olmak üzere toplam 32 bin 891 Suriye vatandaşının Türkiye'de barındığı belirtilen açıklamada, 21'i refakatçi, 167'i hasta ve yaralı olmak üzere toplam 188 kişinin hastanede bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 35 derslikte okul çağındaki 420'si kız, 385'i erkek toplam 805, Kilis'te kurulan 64 derslikte 2 bin 690, Gaziantep'te 4 kreş ve 4 çadır derslikte 416 ve Şanlıurfa'da 12 derslikte 600 olmak üzere toplam 4 bin 511 Suriyeli çocuk ve gence okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verildiği ifade edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler