Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem "Suud, İsrail'in Son Umudu"

"Suud, İsrail'in Son Umudu"

"Suud, İsrail'in Son Umudu"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2177 Beğen : 0

Tel Aviv üniversitesi tarafından hazırlanan bir raporda Suudi Arabistan, Arap dünyasındaki politik çıkarlarını koruyan son umut olarak tanıtıldı. Raporda Suudi hanedanının istikrarsızlaştırılması demek, İsrail'le uyum içinde olan bölge ülkelerinin İran karşısında ortadan kalkması demektir. Dolayısıyla Suudi rejiminin önemi İsrail için çok açıktır ifadeleri kullanıldı.


Tel Aviv üniversitesi “Suudiler, İsrail'in Arap dünyasındaki son umudu” unvanıyla hazırladı. Raporda şu noktalara değinildi: “İsrail'in stratejik çevresi son dönemde istikrarsızlaştı ve yakın ilişkiler içinde bulunduğu dostları ortadan kalktı veya artık Arap dünyasında etkin bir rolleri bulunmamaktadır. İran'a bir engel olabilecek bir tek Suudi Arabistan rejimi kaldı. Arabistan Yemen'de, Irak'ta, Mısır'da, Lübnan'da İran'ın nüfuzunu önlemek için bir set görevi görmektedir. Dolayısıyla Suudi hanedanının Arabistan'daki hükümeti bizim için oldukça zorunludur. Zira eğer Suudi hanedanı devrilirse İran karşısındaki Arap direnişleri ortadan kalkacaktır.

Arabicpress tarafından haberleştirilen bu raporda ayrıca şöyle denildi: “Suudi Arabistan, önemli ortağı olan 'Mübarek'i kaybetti ve şu anda Mısır'ın geleceği belirsizliğini koruyor. Bu yeni durum Suudilerin stratejilerini değiştirmesine sebep oldu. Şöyle ki Bahreyn'e direk olarak müdahale ederek İran'ın yakın ilişkiler içinde olduğu Şam'ı zayıflatma doğrultusunda harekete geçtiler.”

Raporda ayrıca şu noktaların altı çizildi: “Suudi Arabistan rejimi, İran karşısındaki son savunma hattıdır. Arabistan'a hakim Suudi hanedanı Mısır'a yaptığı milyarlarca dolar yatırımlarla, petrol silahından yararlanması, OPEC içinde kargaşa yaratması ve Körfez İşbirliği Konseyi'ni genişleterek İran'la mücadele peşinde koşmaktadır.”

Raporun sonunda şunlara değinildi: “Suudi hanedanının istikrarsızlaştırılması demek, İsrail'le uyum içinde olan bölge ülkelerinin İran karşısında ortadan kalkması demektir. Dolayısıyla Suudi rejiminin önemi İsrail için çok açıktır.

Abna



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler