Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem TKP kavgası kanlı bitti

TKP kavgası kanlı bitti

TKP kavgası kanlı bitti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2647 Beğen : 0

Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu Katip Çelebi Mahallesi Billurcu Sokak'taki TKP'nin geçici irtibat bürosunun bulunduğu bina önüne gelen 20 kişilik grup, büroya girmek istedi. Büroda bulunanların izin vermemesi üzerine iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki gruptan toplam 13 kişi yaralandı. Kavgada demir çubuk ve sopaların kullanıldığı öğrenildi. Yaralılardan bir kısmı kendi imkanlarıyla yürüyerek Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne giderken, bacağı kırıldığı öğrenilen bir kişi de sağlık ekipleri tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürüldü. Kavgayla ilgili açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi sözcüsü olduğunu söyleyen Onur Balcı, "Eskiden Sosyalist iktidar Partili oldukları ve 2011 TKP ismini alan bir grup, bize saldırdı. Biz 92 yıllık TKP partisiyiz. 12 Eylül döneminde kapatıldık ancak yeniden kurulduk. Kendi isim hakkımızı aldık ancak hala TKP'li olduklarını iddia ediyorlar. Binanın girişinde onların içeri girmesini engelledik ama bize saldırdılar" dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

AÇIKLAMA YAPILDI

TKP Merkez Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi: "Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul irtibat bürosu öğleden sonra saat 17.15 civarında eli sopalı 30 kişiye yakın, tümü de erkeklerden oluşan bir güruh tarafından basıldı. Saldırganlar o an içeride bulunan biri kadın, biri 63 yaşında toplam 5 yoldaşımızı ellerindeki sopalarla darp ettiler. Büroda bulunan TKP Program kitapçıklarını, TKP bayraklarını ve TKP pankartlarını gasp eden güruha karşı yoldaşlarımız sloganlarla karşılık verip “tehditleriniz asla sökmeyecek” diye karşı koydular. 63 yaşındaki yoldaşımız dahil 2 parti üyesi hastaneye kaldırıldı."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler