Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye resmen kavruluyor

Türkiye resmen kavruluyor

Türkiye resmen kavruluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2388 Beğen : 0

Sağanak yağışların ardından bastıran sıcaklar vatandaşı bunalttı. İmkanı olanlar soluğu plajlarda aldı. Sahiller, parklar bahçeler doldu taştı.

Meteoroloji ise mevsim normallerinin üstünde seyren sıcaklıklar için uyardı. İşte yurtta yaz mevsimi...

Meteoroloji, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Sıcak hava hafta sonuna kadar etkili olacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

screen-shot-2012-06-13-at-2.45.52-pm.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Hava sıcaklığının yurdun kuzey, batı ve iç kesimlerinde artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.46.17-pm.png

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin genellikle az bulutlu ve açık, Doğu Anadolu'nun kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.46.36-pm.png

Hava sıcaklığı, ülkemizin kuzey, batı ve iç kesimlerinde artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.46.45-pm.png

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.46.48-pm.png

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıklarına karşı uzmanlar uyarıda bulundu. Yurt genelinde hakimiyetini gösteren sıcaklardan en fazla yaşlıların, bebeklerin ve hamilelerin etkilendiğini açıklayan Herkes İçin Sağlık Derneği Genel Başkanı Ülkümen Rodoplu, sıcak çarpmalarının belirtileri, önlemleri ve ilk yardım müdahalesi konusunda uyarılarda bulundu.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN SERİN YERİ

Sıcaklıklar tam 30 ilde 35 derecenin üstüne çıktı. Türkiye'nin neredeyse tamamında, 64 ilde 30 derecenin üstünde seyreden sıcaklıklar ölçüldü.

Dün Türkiye'nin en sıcak yeri 41.2 dereceyle Şanlıurfa Ceylanpınar, en serin yeri ise Uludağ zirvesi oldu. Uludağ'ın zirvesinde kayda geçen değer 22,3 derece oldu.

screen-shot-2012-06-13-at-2.47.07-pm.png

AŞIRI SICAK ASFALT ERİTTİ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, aşırı sıcak sebebiyle bazı yollardaki asfalt eridi. İki gündür devam eden bunaltıcı sıcak, adeta sokakları boşalttı. Meteoroloji, Edremit Körfezi bölgesinde en yüksek sıcaklık tahminini 36 derece olarak yapmasına rağmen termometreler 40'ın üzerine çıktı. Dışarıya çıkmak zorunda olanlar her buldukları gölgeye sığınırken bazı kişiler de parklarda serinlemeye çalıştı. Sıcak sebebiyle erişen asfaltta zorluk çeken sürücüler ise lastikleri adeta yola yapıştığını söyledi. Bu arada sıcaktan bunalan hayvanlar da gölgelerde dinlenirken parklardaki havuzlardan su içmeye çalıştı.

Edremit Körfezi'nde hava sıcaklığının, hafta sonuna kadar 35 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.47.25-pm.png

SICAKLIK ARTTI PLAJLAR DOLDU TAŞTI

Antalya’nın Alanya ilçesinde kavurucu sıcaklar etkili olmaya başlayınca, plajlar yerli ve yabancı turistlerle doldu.

Turizmin önemli merkezlerinden Alanya’da sıcak hava etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının 33 dereceye çıktığı, nem oranının yüzde 88’e çıktığı Alanya’da, okulların da tatile girmesiyle plajlar doldu. Yabancı turistler denizde bol bol yüzüp güneşlenirken, yerli turistler de yüksek yerlerden suya dalma ve voleybol oynayarak denizin keyfini çıkarıyor.

screen-shot-2012-06-13-at-2.47.43-pm.png

Sıcaktan bunalanlar; başta dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra Plajı olmak üzere Keykubat, Portakal, Ulaş, Konaklı, Fuğla, İncekum, Mahmutlar plajlarında nefes alıyor. Karneyi alan öğrenciler de tatile yeni girdiklerini belirterek, denizin tadını çıkartmak için plaja geldiklerini ifade ettiler.

screen-shot-2012-06-13-at-2.47.49-pm.png

Sıcakların etkili olduğunu ifade eden vatandaşlar, denizde hem serinlenmek hem voleybol oynamak için geldiklerini söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler