Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiyeli kayıp gazeteci Suriye TV'sinde

Türkiyeli kayıp gazeteci Suriye TV'sinde

Türkiyeli kayıp gazeteci Suriye TV'sinde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2170 Beğen : 0

Suriye 'nin Halep kentinde kaybolan Türk kameraman Cüneyt Ünal'ın görüntüsü, Suriye 'nin resmi televizyon kanalı El-Ahbariye'de yayımlandı.

Irak 'ın El-Hurra televizyonu adına görev yapan Türk kameraman Cüneyt Ünal'ın ne zaman çekildiği tam olarak belli olmayan görüntülerinde yüzünde darp izleri olduğu ve ezberletilmiş metni kameraya okuduğu görülüyor. Türkçe konuşması Arapça altyazıyla yayımlanan Ünal'ın görüntüde; “Adım Cüneyt Ünal, İstanbul 'dan Hatay'a uçakla geldim. Hatay'dan Kilis'e arabayla geldim. Kilis'ten Azez köyüne silahlı grupla birlikte geçtim. Yanımdaki grupların hepsinin elinde silah vardı. Silahlı grupların içinde, Çeçenli, Libyalı, Katarlı, Suudi Arabistanlı gruplar vardı” dedirtiliyor. Ünal, Filistinli gazeteci Beşşar Fehmi ile iki hafta önce Halep'te kaybolmuş ve kendilerinden haber alınamamıştı.
Ünal'ın taşıdığı tedirginlik görüntülere de yansıyor. Zorla metin okutturulduğu ve bazı ezberletilen cümleleri söylemeye zorlandığı anlaşılan görüntüde Ünal, terörist olarak lanse ediyor. Cüneyt Ünal'ın elinde bir roketatarla fotoğrafı da ekrana getirildi.

DAVUTOĞLU: GÖRÜNTÜLER SENARYO

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , gazeteci Cüneyt Ünal’ın durumuyla ilgili soruları yanıtladı. Görüntülerin “senaryo” olarak niteleyen Davutoğlu, “Dikte edilmiş bir açıklama yaptırılıyor” dedi. Cüneyt Ünal’ın gazeteci olarak Suriye ’ye gittiğini ifade eden Davutoğlu, “Gazetecilik için bölgeye gitmiş Cüneyt Ünal’ın silahlı bir militan haline dönüşme ihtimali var mı? İddiaları hiçbir şekilde ciddiye almıyoruz. Sağlığından birinci derece Suriye devleti sorumludur” diye konuştu. Suriyeli sığınmacılar için yapılan eleştirilere de tepki gösteren Davutoğlu, “80 bin insan kapımıza geldiğinde hedef mi yapsaydık? Suriye ’deki insan hakları ihlaline de dünyadakine de ‘bize ne’ demeyiz” dedi.
(Ajanslar)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler