Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkmenler Ömerli'de IŞİD kuşatmasına direniyor

Türkmenler Ömerli'de IŞİD kuşatmasına direniyor

Türkmenler Ömerli'de IŞİD kuşatmasına direniyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2036 Beğen : 0

Irak-Şam İslam Devleti'nin saldırdığı bir başka etnik topluluk olan Türkmenlerin yaşadığı Ömerli kenti, aylardır kuşatma altında. Türkmenler, 20 bin kişinin yaşadığı kenti, elektrik ve su yokluğuna rağmen savunuyorlar.

Irak'ta Tuzhurmatu'nun güneyinde, Tıkrit'in doğusunda yer alan Türkmen kenti Ömerli, 2 aydır Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kuşatması altında yaşamaya çalışıyor.

Kentin etrafındaki 34 köy IŞİD'in eline geçmiş durumda. Ömerli ilk kez 8 Haziran'da saldırıya uğrarken, sonraki bir hafta içinde kent tamamen kuşatmaya alındı. Pazar günü, kuşatma boyunca yaşanan en sert saldırıya maruz kaldıklarını söyleyen Kent Konseyi Üyesi Şukur Abdullah Zeynel Abidin, Ömerli'deki gönüllüler, yerel polis kuvveti ve milislerin yardımıyla IŞİD'i püskürttüklerini açıkladı.

IŞİD'le girdiği bir çatışmada yaralanan işçi Ebu Zehra, IŞİD'in bölgenin gerçek halkını kovmak istediğini, 2 aydır kuşatma altında buna karşı savaştıklarını vurguladı.

Zeynel Abidin, Bağdat hükümetinden daha fazla silah isterken, Türkmen hakları savunucusu Ali el-Bayati, "Kimse onları bu ölüm tuzağından kurtarmak için yardıma gelmeyecek mi?" diye soruyor.

Ömerli'ye, kuzeyde Kürdistan'dan, güneyde ise Bağdat hükümetinden yardım gelmiyor.

Kentte, 400 civarında eğitilmiş Türkmen milis kuvveti, birkaç yüz kadar da Şii Bedir Tugayları'na mensup milis bulunuyor.

AFP'ye konuşan el-Bayati, kentte çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için bir insani koridor açılması gerektiğini söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler