Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ukrayna'da 'Oksana' isyanı

Ukrayna'da 'Oksana' isyanı

Ukrayna'da 'Oksana' isyanı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2634 Beğen : 0

Ukrayna'yı sarsan dehşet verici olay Nikolayev kasabasında 9 Mart gecesi başladı. Bölge yöneticisinin oğlu Maksim Prisyajnikov (23), bölge savcısının oğlu Artyon Pogosyan (21) ve arkadaşları Yevgeniy Krasnoşek (23), kafede tanıştıkları Oksana Makar’ı (18) evde partiye çağırdı. İçilen içkilerin de, etkisiyle üçlü çete, Oksana’ya önce tecavüz etti. İşledikleri suçun farkına varan üç genç erkek, paniğe kapılarak genç kızı elektrik kablosuyla boğarak öldürmeye çalıştı. Bir saat sonra kızın öldüğünü zanneden çete, Oksana’nın hareketsiz bedenini battaniyeye sarıp yakınlardaki bir inşaata taşıdı ve burada da üzerine benzin dökerek yaktı. Bütün bu vahşete rağmen Oksana, mucize eseri ölmedi. İniltilerini duyanlar polise haber verince, genç kız, tanınamaz derecede yanmış, bir elinin kemikleri erimiş, ancak canlı ve bilinci açık halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, hala konuşabilen genç kız, saldırganların isimlerini polise bildirdi. Polis üç saldırganı kısa sürede yakaladı. Ama saldırganlar daha iki saat geçmeden “delil yetersizliğinden” serbest bırakıldı. Bunun üzerine vahşetin yaşandığı Nikolayev kasabasının halkı, savcılık binasını kuşatmaya aldı.

OKSANA TALİMATI
Nikolayev’deki isyanın büyümesi, başkent Kiev’i de harekete geçirdi. Muhalefet konuyu meclise taşırken, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, sanıkların tekrar gözaltına alınması emrini verdi. Ukrayna Başsavcılığı’ndan ekipler Nikolayev kasabasına sevk edildi. İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko, “Feci suçu işleyen üç gençten ikisi ülkemizde altın gençlik olarak tabir edilen üst düzey memur çocuğu. Üç suçlu da tekrar gözaltına alındı. Yasaların öngördüğü en ağır biçimde cezalandırılacaklar” dedi.

FEMEN OKSANA İÇİN EYLEM YAPTI
8 Mart’ta İstanbul’a gelerek kadına şiddeti protesto eden FEMEN, bu kez memleketlerinde tecavüz edilen ve işkence gören Oksana Makar için eylem yaptı. Oksana’nın tecavüzcülerini kastederek “Sadistlere Ölüm” yazılı pankart açan FEMEN'li kadınlar gözaltına alındı.(ntvmsnbc)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler