Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Üniversite harcı için seks işçiliği

Üniversite harcı için seks işçiliği

Üniversite harcı için seks işçiliği
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2577 Beğen : 0

Independent gazetesinde yayınlanan habere göre bu internet sitesinde yaşları 17 ila 24 arasında değişen 1400 öğrencinin kaydı bulunuyor.

Gazetenin bir kadın muhabiri bu organizasyonun ayrıntılarını ortaya çıkarmak için kendini öğrenci olarak tanıtarak internet sitesi sorumlularından biriyle görüşmüş.

Gizli kameraya çekilen buluşmada yetkili kendisine internet üzerinden bir 'sponsor' bulabilmesi için genç kadından buluştukları yerin yakınlarındaki daireye giderek 'pratik değerlendirme' yapmasını istediğini yazıyor gazete.

Yetkili kişi bu teklifte bulunurken 'kalite kontrolü' yapmak istediğini söylemiş.

Gazete bu kişinin bu teklifinin genç kadınların bu yolla istismar edildiğinin kanıtı olabileceğini yazıyor.

Gazetede haberle ilgili yayınlanan analizde ise İngiltere'de eğitim harcamalarını karşılamak için fuhuşa yönelen öğrencilerin varlığının bir süreden beri bilindiği ancak buna karşı hem üniversitelerin hem de sivil toplum örgütlerinin bunu önemsenmediği vurgulanıyor.

9000 sterline varan harçlar

Bugün Daily Telegraph'da yayınlanan üniversite harçlarıyla ilgili haberse Independent'ın haberini tamamlar nitelikte.

Habere göre son zamlarla üniversite harçlarının yılda 9000 sterline kadar çıkarılması, üniversitelere başvuru yapan gençlerin sayısını azaltmış durumda.

Buna göre bu yıl içinde şu ana kadar, gelecek yıl üniversitede okumak için başvuran İngiliz vatandaşlarının sayısı sadece 120 bin.

Gazete bu sayının geçen yıl aynı dönemdeki rakamlarla karşılaştırıldığında yüzde 10 oranında düşük olduğunu yazıyor.

İngiltere'de David Cameron hükümetinin harçlara yaptığı zamlar üniversite öğrencilerinin büyük tepkisine neden olmuş, ülkede son iki yıl içinde birçok harç karşıtı eylem gerçekleştirilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler