Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Üniversitede kıyım

Üniversitede kıyım

Üniversitede kıyım
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2323 Beğen : 0

Dicle Üniversitesi (DÜ) yarın gerçekleştirilecek rektörlük seçimlerine hazırlanırken Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç döneminde akademisyen kıyımı yaşandı. Çoğu profesör ve doçent olmak üzere en az 167 isim, Saraç ve yönetiminin baskı politikaları nedeniyle ya istifa etti ya da başka üniversitelere gitti.

AKP’den milletvekili adayı olan, bir önceki rektörlük seçimlerinde üçüncü sırada olmasına karşın DÜ Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ikinci kez rektörlüğe aday oldu. Saraç’ın rektörlük döneminde 400 dolayında yardımcı doçentin ataması yapıldı. Üniversitedeki baskılar o kadar arttı ki, yeni atanan yardımcı doçentler, kimi birimlerde profesörlerin başına bölüm başkanı olarak atandı. Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesimi Eren’in odası, Saraç’ın talimatıyla basılarak arandı.

Saraç ve ekibi üniversiteyi bazı isimler için sıçrama tahtası olarak da kullandırdı. Bunlardan biri televizyonlardaki dini programlarla tanınan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Saraç, Hatipoğlu’nu doçent olarak İlahiyat Fakültesi’nin Hadis Bölümü’ne aldı. Hatipoğlu, burada bir hafta bile kalmadan Ankara Büyükşehir Belediyesi nezdinde geçici görevlendirmeyle gönderildi. 8 ay sonra da aynı fakültede kadro bekleyen doçentler olmasına rağmen, Hatipoğlu’na profesörlük unvanı verildi. Derslere girmeyen Hatipoğlu’nun hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hem de DÜ’den maaş aldığı öne sürüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler