Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yeni bir banker faciası

Yeni bir banker faciası

Yeni bir banker faciası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3010 Beğen : 0

Türkiye’de yeni bir banker faciası yaşanıyor. Deniz Birsel Erzeybek isimli ‘banker’, İngiltere’de hedge fon kurduğunu belirterek 10 milyon doların üzerinde para para toplayıp kayıplara karıştı. İstanbul’da Golden Door Capital isimli bir şirket kuran ve çok sayıda işadamına İngiltere’de hedge fon yönettiğini söyleyerek, fonun iyi işletilmesi durumunda yüksek miktarlarda kâr edeceklerini vaadeden Erzeybek, paraları alıp İngiltere’ye gitti. Ancak, kâr beklentisi içerisine giren işadamları, aradan aylar geçmesine rağmen hiç kâr payı almayınca dolandırıldıklarını anladı. Erzeybek’e ulaşan işadamları, İngiltere’deki fonun zarar ettiğini öğrendi. Bunun üzerine Erzeybek birtakım sorunlar olduğunu ve paralarını göndereceğini söyleyerek işadamlarını oyalamaya başladı. Ancak, daha sonra İngiltere’de izini kaybettirdi.

Erzeybek’in kayıplara karıştığını öğrenen ve dolandırıldıklarını anlayan onlarca işadamı ise soluğu savcılıkta aldı. Sadece İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda konu ile ilgili 5 ayrı dosya açıldı. Erzeybek hakkında açılan iki davada 10 yıla kadar hapis istenirken, 3 ayrı dosyanın soruşturması sürüyor. Türkiye genelinde başka birçok şikayetin daha olduğu öne sürülüyor.

10 yıl hapsi isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddinameye göre, müteahhitlik yapan Mustafa Kemal Şavkın arkadaşları aracılığıyla Deniz Birsel Erzeybek ile tanıştı. Daha sonra Erzeybek ile arkadaşlığını ilerleten Şavkın, arkadaşı olan Murat Doğanay’ı da Erzeybek ile tanıştırdı. Erzeybek, Şavkın ve Doğanay’a topladığı paraları İngiltere’deki hedge fon ile yönettiğini ve kendilerine ciddi kâr sağlayacağını söyledi. Bunun üzerine teklifi kabul eden Şavkın, Erzeybek’in İngiltere’de ki hesabına 300 bin sterlin, Doğanay ise 430 bin lira karşılığı olarak yaklaşık 155 bin sterlin gönderdi.

Aradan uzun süre geçmesine rağmen kendilerin para gelmemesi üzerine Şavkın ile Doğanay, Erzeybek’i arayarak kendilerine neden para gelmediğini sordu. Bunun üzerine Erzeybek bir takım sorunlar olduğunu ve paralarını göndereceğini belirterek Doğanay ile Şavkın’ı oyalamaya başladı. Kendilerini uzun süre oyalayan Erzeybek’in para göndermeyeceğini anlayan Doğanay ile Şavkın dolandırıldıklarını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Doğanay ile Şavkın’ın şikayetleri üzerine iki ayrı soruşturma başlatan savcılık şüpheli Deniz Birsel Erzeybek hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ayrıca Erzeybek hakkında savcılığın yine dolandırıcılık suçundan yürüttüğü 3 tane soruşturma daha bulunuyor. İddianamede, yurtdışında olan Erzeybek’in arandığı ancak Türkiye’ye giriş yapmadığı için ifadesinin alınamadığı belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler