Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yumurtadan 4 bacaklı civciv çıktı

Yumurtadan 4 bacaklı civciv çıktı

Yumurtadan 4 bacaklı civciv çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2501 Beğen : 0

Doğancılar köyünde faaliyet gösteren tavuk çiftliği sahibi Recep Karahan, bir firmadan yetiştirmek üzere satın aldığı civcivler arasında 4 bacaklı iki hayvanın olduğunu gördü. Diğer civcivlerden ayrı bir yerde beslediği hayvanlarından biri 10 günlükken telef olurken diğeri ise yürüme güçlüğü çekmesine rağmen hayatta kaldı.

Recep Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 bacaklı civcivleri görünce şaşkınlık yaşadığını, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

İki civcivden birinin telef olmasının ardından diğerine daha özenle bakmaya başladığını ifade eden Karahan, ''Şu anda 20 günlük olan civcivimi diğerlerinden ayrı bölümde besliyorum. Çünkü farklılığı nedeniyle ona zarar vermelerinden korkuyorum. Çiftliğimde 4 bacaklı civciv olduğunu duyanlar hayvanı görmeye geliyor. Şu an civciv 2 ayağını yere basarak yürüyor. Diğer iki ayağı ise yere değmiyor. Yürüdüğü zaman 10-15 adımdan sonra düşüyor'' dedi.
Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Tacettin Ata da 4 bacaklı civcivin çok nadir görüldüğünü ifade ederek, ''Genetik bir bozukluk söz konusu. Kümes hayvanlarında bu duruma milyonda bir de olsa rastlanıyor. Hayvanın yaşaması çok düşük ihtimal'' diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler