Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Yurtkur harem-selamlık için düğmeye bastı

Yurtkur harem-selamlık için düğmeye bastı

Yurtkur harem-selamlık için düğmeye bastı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2352 Beğen : 0

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), ülke genelindeki karma öğrenci yurtlarının tamamen kız ve tamamen erkek yurduna dönüştürülmesi için düğmeye bastı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre kurumdan tüm bölge müdürlüklerine gönderilen ve “Yurt kapasite düzenlemeleri” konulu talimatta, karma öğrenci yurtları, erkek yurdu ve kız yurdu olarak yeniden düzenlenirken, bazı yurtların da yatak kapasiteleri artırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun karma öğrenci yurdu binalarındaki harem selamlık dönüşüm için çalışma başlattığını daha önce Cumhuriyet duyurmuştu. Bakanlık YURTKUR için resmen düğmeye bastı. Kurumdan tüm bölge müdürlüklerine ve merkez yurt müdürlüklerine dönüşümlerine ilişkin talimat gönderildi. “Yurt kapasite düzenlemeleri” başlıklı genel müdürlük talimatında, hangi karma yurtların tamamen kız veya tamamen erkek yurdu olarak hizmet vereceğinin listesinin yer aldığı görüldü.

Nakil işlemleri ertelendi
Yazıda, yurtların dönüştürülmesi nedeniyle başka yurtlara nakledilecek öğrencilerin nakil işlemlerinin daha sonra talimatlandırılacağı belirtildi. Bunun için de nakledilecek öğrencilerin öğrenim gördükleri üniversite ve fakültelerine göre dağılımını gösterir bir çizelgenin kuruma gönderilmesi istendi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler