Haberler

Ana Sayfa Haberler Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Medine'de

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Medine'de

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Medine'de
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 2 Okunma : 5098 Beğen : 0

Diyanet'in organizasyonu ile umreye giden Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Medine'de Uhud Tepesi ev Kuba Mescidi'ni ziyaret etti

Alevi dedeleri ve Bektaşi Bababaları, Medine'de Uhud Dağı'nı ve Hendek Savaşı'nın yaşandığı alanları gezdi, Çift Kıbleli Mescit ile Kuba Mescidi'ni ziyaret etti.

Uhud Dağı eteklerinde, Müslüman okçuların olmaları gereken yerden ayrıldıkları Okçular Tepesi'ne çıkan kafileye, burada bir rehber savaş hakkında bilgi verdi. Hz. Peygamber'in de dişinin kırıldığı savaş olan Uhud Savaşı anlatılırken, kafiledeki bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Grup, daha sonra Okçular Tepesi'nin yakınındaki, Hz. Hamza'nın da yattığı Uhud Şehitliği'nde ölenler için Fatiha okudu.

Ardından çift kıbleli olarak bilinen, kıble Mescid-i Aksa iken gelen vahiy sonrası Hz. Muhammed'in Kabe'ye döndüğü Kıbleteyn Mescidi'ni gezen grup, sonrasında da Hendek Savaşı'nın yaşandığı alanı gördü.

Namaz kılındığında umre yapmış gibi sevabı olduğu belirtilen Kube Mescidi'ni de ziyaret eden Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları burada dua etti



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 2

  • Ali Aksoy

    Ali Aksoy

    Buda sünnileştirme politikasımı acaba. Devlet eliyle yapılıyıyorsa düşünmek gerekir. Bugüne kadar uzanmayan barış eli yok sayılan Alevilikten sonra, Aleviliği sapkınlık olarak gören bir iktidarın sözcüsü diyanet işlerinin yaptığı bu eylemi iyi irdelemek gerekiyor.

    Cevapla
  • ozge

    ozge

    Yani şu dünyanın çivisi çıktı. din adına mahvettiler insanları

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler