Haberler

Ana Sayfa Haberler Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları

Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları

Beytüllahim'de Noel Bayramı kutlamaları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4183 Beğen : 0

Noel Bayramı kutlamaları için Hristiyan dünyasının akın ettiği Kudüs yakınlarındaki Beytüllahim'de bulunan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi'nde gece yarısı Noel ayini düzenlendi.

Kudüs Latin Patriği Fuad Twal'ın yönettiği ayine Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Filistin Başbakanı Rami Elhamdulillah, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude de katıldı.

Beytüllahim'de bulunan ve Hristiyan dünyası tarafından Hazreti İsa'nın içinde doğduğuna inanılan kilisede düzenlenen kutlamalarda, dünyanın pek çok yerinden gelen çok sayıda turist de yer aldı.

Beytüllahim'de öğle saatlerine doğru sokaklar doldu. Kudüs patriği Twal'ın yaptığı ilk ayinin ardından ikinci geleneksel ayin için saatin 24.00 olması beklendi.

Gece yarısı ayini başlayana kadar kilise önündeki büyük alana toplanan farklı ülkelerden gelmiş 5 bine yakın kişi de başlarına taktıkları kırmızı Noel şapkalarıyla alanın ortasında kurulu yılbaşı ağacı altında resimler çektirip ortadaki platform üzerinde şarkı söyledi, ilahiler okuyan koroya eşlik etti.

Latin kilisesinde gece yarısı olduğunda çanların çalmasıyla Kudüs patriğinin yönettiği ayin başladı. Ayine Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin Başbakanı Elhamdulillah, Ürdün Dışişleri Bakanı Cude ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton da katıldı. Ashton, kızı kiliseye sokulmayınca kapıya gitti ve Arap korumaların arasından onu alıp protokolde yanına oturttu.

Ayin sırasında konuşan Patrik Twal, şunları söyledi:

"Sayın Abbas, Noel kutlamalarına katılmak için bu akşam aramıza katıldığınız için teşekkür ederim. Sizin, Filistin'in birliği, görevinizde başarılı olmanız, mevcut çatışmada adil bir çözüm bulmanız, ülkenizin refahı ve barışı için dua ediyoruz."

Twal'ın konuşması sonrası Filistin lideri Abbas, patriği konuşmasından dolayı tebrik ederek salondan ayrıldı. Daha sonra Patrik Twal Hz. İsa'yı sembolize eden bebeği kilisenin ortasına koydu. Bir süre çalan piyano eşliğinde salonda yüzlerce kişi ilahiler okudu, ardından patrik temsili bebeği tütsüleyedi ve onun konulduğu mermer lahidin etrafında dolaştı.

Daha sonra ayini tamamlayan patrik yanındaki 100 kadar papaz eşliğinde kilise içinde İsa Peygamber'in doğduğu yer kabul edilen mağara kovuğuna giderek temsili bebeği buraya bıraktı. Mağara içinde bir kez daha yapılan tütsü ve İncil'den okunan pasajların ardından ayin sona erdi. Kilisenin çanları ise ayin süresince kesintisiz olarak çaldı. Gece yarısı başlayan ayin 2 saate yakın sürdü.

Dışarıya yerleştirilen dev ekranlar sayesinde kilise önünde toplanan büyük bir kalabalık ayini buradan izledi. Kilisedeki yüzlerce kişi de ayin sonrasında mum yakıp dua etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler