Haberler

Ana Sayfa Haberler Danimarka: Hayvan hakları dinden önce gelir

Danimarka: Hayvan hakları dinden önce gelir

Danimarka: Hayvan hakları dinden önce gelir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2586 Beğen : 0

Danimarka hükümeti helal ve koşer et üretimi için hayvanların dini usûllerle kesimini yasakladı.

Yasak, hayvan hakları eylemcilerinin yıllar süren kampanyalarını izliyor.

Dün yürürlüğe giren düzenleme, Yahudi liderleri tarafından Yahudi-karşıtlığı ve kâr amacı gütmeyen Müslüman bir grup olan Danish Halal tarafından "din özgürlüğüne açık bir müdahale" olarak nitelendi.

Avrupa'da yürürlükteki yönetmelik, kesimden önce hayvanların şokla öldürülmesini gerektiriyor, ancak dini gerekçelerle bundan muafiyet söz konusu.

Müslüman ve yahudilerden tepki

İslam hukuku altında helal veya Yahudi hukuku kapsamında koşer kabul edilecek et için hayvanın, kesildiğinde bilinçli olması gerekiyor.

Ancak hükümetin bu muafiyeti kaldırma kararını savunan tarım ve gıda bakanı Dan Jørgensen "Hayvan hakları dinden önce gelir" dedi.

İsrail'in din hizmetleri bakan yardımcısı Rabbi Eli Ben Dahan da "Avrupa çapında anti-semitizm gerçek renklerini gösteriyor ve hatta devlet kurumlarında yoğunlaşıyor" dedi.

El Cezire de yasağa karşı bir imza kampanyası başlatan izleme grubu Danish Halal'in yasağı "Danimarka'da Müslüman ve Yahudilerin haklarını sınırlayan din özgürlüğüne açık bir müdahale" olarak nitelediğini aktardı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler