Haberler

Ana Sayfa Haberler Kimin İspanyol pasaportu alacağına hahamlar karar verecek

Kimin İspanyol pasaportu alacağına hahamlar karar verecek

Kimin İspanyol pasaportu alacağına hahamlar karar verecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2908 Beğen : 0

İspanyol Devleti’nin 522 yıl evvel ülkeden kovulan Yahudilerin bugünkü torunlarına İspanyol vatandaşlığı vereceğini ve bu işlemleri kolaylaştıracağını açıklamasından sonra, İsrail’deki Sefarad asıllı Yahudiler Avrupa vatandaşlığı peşine düştü.

Eski Başhaham İspanya Devleti’nin bu kararı almasında dünya Yahudi cemaatlerinin ve kendisinin bizzat rolü olduğuna dikkat çekerek, kimlerin Sefarad kökeninden geldiğini hahamların belirleyeceğini söyledi.

Amar, İspanya’nın Sefarad Yahudilerine kapılarını açmasında Venezülle’da Hugo Chaves rejiminin iktidara gelmesinin büyük rolü olduğunu belirtti.

Venezüella Yahudileri İspanya’nın Venezüella elçisine huzursuzluklarını belirtince elçi kendi bulduğu bir fikir olan tüm Sefarad Yahudilerine pasaport verme konusunu İspanya yönetimine götürür.

İspanyol yönetimi fikre olumlu yaklaşmakta ancak kimin Sefarat Yahudisi olduğunu belirlemede hahamların yardımını istiyor.

Sefaradların İspanyol vatandaşlığı alması konusuna özel bir ilgi gösteren İspanya Kralı Juan Carlos, Rav Amar’ı İspanya’ya davet ederek konuyu görüştü ve vatandaşlık kanununda yapılacak değişikliğin mecliste onaylanmasına tam destek verdi.

Amar, Kral ile yaptığı tarihi görüşme konusunda şöyle konuşuyor: “Görüşmeye giderken kafamdan şu düşünceler geçti; kim bilir belki Kral Juan Carlos ve eşi Kraliçe Sofia, ataları Kral Ferdinand ve Kraliçe Izabella’nın yaptığı hatayı düzeltebilir.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler