Hinduizm Haberleri

Endonezya'da Hindu Nyepi Bayramı

Endonezya'da Hindu Nyepi Bayramı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4571 Beğen : 0

Endonezya'da yaşayan Hindular, "şeytanın yeryüzüne indiği" gün olarak inandıkları "Nyepi Bayramı" dolayısıyla evlerinden çıkmayarak sessizliğe büründü.

250 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördündü ülkesi Endonezya'da yaşayan Hindular "Nyepi Bayramı", diğer bir adıyla "Sessizlik Bayramı" nedeniyle evlerinden çıkmadı.

Özellikle Hinduların ağırlıklı olarak yaşadığı 4 milyon nüfuslu Bali adasında bugün bayram nedeniyle hayat tamamen durdu. Adada Hindu inanışına mensup olmayan kişilerin de sokağa çıkmama kuralına uyma zorunluluğu bulunuyor.

Ülkede yaşayan Hindular, bu günde "şeytanın yeryüzüne indiğine" inandıkları için 24 saat boyunca evlerinden çıkmıyor ve hiçbir işle uğraşmıyor. Hindular gün boyunca oruç tutuyor, televizyon, bilgisayar ya da telefon gibi hiçbir teknolojik alet kullanmıyor.

"Kötü ruhları inandırmak için" -

Hindulara göre "Nyepi" ya da "sessiz gün"de kötü ruhların yeryüzüne indiğine, dolayısıyla kötü ruhları "adada kimsenin oturmadığına ve ortada hiçbir canlı ruhun dolaşmadığına inandırmak gerektiğine" inanılıyor.

Nyepi, aynı zamanda Hindular için dini anlamda bir "kendini dinleme" günü olarak da biliniyor. "Sessizlik Bayramı" nedeniyle Bali adasındaki Uluslararası Ngurah Rai Havaalanı ve iki feribot terminali kapatıldı. Yasaklara uyulmasını sağlamakla görevli yerel bekçiler olan geleneksel kıyafetli "Pecalanglar" da kural ihlali yapanları uyarmak için polislerin görevini üstlendi.

Cakarta 'da kutlamalar -

Hinduların azınlıkta olduğu başkent Cakarta 'da ise "Sessizlik Bayramı"nın arifesinde kutlamalar düzenlendi. Endonezya'nın sembol meydanı olan Monas'ta toplanan Hindular, bayramı için ibadet ve kötü ruhlardan korunmak için hep birlikte dua etti. KutlamalardaHinduizm 'e ait geleneksel danslar ve devasa tanrı maketleri dikkat çekti.

"Sessizlik Bayramı" nedeniyle ülke genelinde resmi tatil ilan edildi. Dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip Endonezya'nın 250 milyonluk nüfusunun yüzde 1,7'si, Bali adasının ise yüzde 83,5'i Hindulardan oluşuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler