Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Hinduların Kumbh Mela Festivali Başladı

Hinduların Kumbh Mela Festivali Başladı

Hinduların Kumbh Mela Festivali Başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4258 Beğen : 0

Hinduların Kumbh Mela Festivali Denize Girerek Başladı, Hindistan'da 50 milyonu aşkın kişinin katılmasının beklendiği dünyanın en büyük dini organizasyonu olarak adı geçen Kumbh Mela festivali bugün Allahabad şehrinde Ganj nehrine sabaha karşı Hindu Sadhuların kutsal dalış yapması ile başladı.

Milyonlarca Hindunun katılması beklenen festival için Allahabad’da adeta yeni bir şehir kuruldu. Bölgede festival dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri de alındı. Yollara ve festival bölgelerine güvenlik kameraları ve trafik için GPS sistemleri kurulurken, olası izdihama karşı da önlemler alındı. Yerel yönetim yaptığı açıklamada, bölge için 30 bin polis, 243 doktor görevlendirdiğini ayrıca 40 bin de geçici tuvalet kurulduğunu açıkladı.

İÇERİK RESİMLERİ

Hükümet önceki yıllarda meydana gelen izdihamlardaki ölüm vakalarını dikkate alarak bölgeye özel düzenleyici yaya trafiği sistemleri kurdu. Festivalin organizasyonu için hali hazırda 210 milyon dolar harcanırken, bölgede 55 gün içinde 4 milyar dolarlık bir alışverişin oluşması bekleniyor.

İÇERİK RESİMLERİ

2001 yılında düzenlenen Kumbh Mela festivalinde ilk gün kutsal dalışına 40 milyon Hindu katılmıştı. Yetkililer bu yıl 55 günlük festival süresince 50 milyonu aşkın Hindunun Allahabad’ı ziyaret edeceğini tahmin ediyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler